pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ciorbă rădăuțeană de pui

Ciorba rădăuțeană de pui poate face parte dintr-un meniu de sezon. Bogată în ingrediente, servită caldă, ciorba înseamnă un spectacol de gusturi și culori - care este ușor de gătit. Mulți am dori să o gătim des. Și putem.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
150 min.

4.50 / 5

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă rădăuțeană de pui

Ingredientele de mai jos ajung pentru o masă - fie ea prânz sau cină - de patru persoane. Alternativ, poți folosi piept de curcan (cu piele), în locul celui de pui.

Ingrediente

Cum se prepară ciorba rădăuțeană de pui

Prepararea acestei rețete se face în mai multe etape, pe care le vei trece cu ușurință.

  1. Pregătește ingredientele:

  • Curăță și toacă mărunt 3 morcovi medii, o țelină mică și un păstârnac mic. Lasă-le într-un castron.
  • Curăță 2 bucăți piept de pui cu os și piele LaProvincia, fără să le tai.
  • Taie mărunt 2 ardei paprika sau ardei grași roșii și pune-i în castronul cu legumele.
  • Curăță și zdrobește 3 căței de usturoi. Separă.
  • Toacă o legătură de pătrunjel.
  • Curăță o ceapă medie, dar nu o tăia.

ingrediente pentru ciorba radauteana de pui

2. Începe petrecerea din oală:

  • Pune 2,5 litri de apă la fiert și aruncă acolo esențialul: ceapa întreagă, carnea, sare și legumele pe care abia le-ai tăiat.
  • Înlătură spuma lăsată de carne, atunci când începe să fiarbă.

3. Continuă procesul:

  • Testează legumele. Dacă s-au înmuiat, poți adăuga o linguriță de boabe de piper.
  • Scoate carnea și taie-o în fâșii subțiri. Scoate și legumele odată cu carnea.
  • Aruncă fâșiile de carne înapoi pe foc și lasă ciorba să mai clocotească o dată.
  • Stinge focul.

4. Aranjează accesoriile:

  • Bate 2 ouă până când capătă un aspect de spumă. Pe parcursul procesului, daugă câte o lingură din paharul de smântână.
  • Completează amestecul cu usturoiul pisat.
  • Adaugă câte puțin dintr-un polonic de ciorbă, până când amestecul pare să ajungă la temperatura ciorbei.
  • Toarnă amestecul peste ciorba în fierbere și amestecă pentru 1-2 minute.

Ciorba Radauteana de pui in farfurie

4. Pune în scenă finalul:

  • Adaugă 1,5 lingurițe de oțet și mai lasă ciorba la fiert pentru încă un minut.
  • Adaugă legumele înapoi în ciorbă.
  • Completează cu o legătură de pătrunjel tocat.
  • Stinge focul.

Dificultate de preparare

Rețeta prezentată nu este dificilă și nu diferă cu mult față de ciorba de pui originală. Însă, ai de urmat mai mulți pași decât în alte cazuri. Dificultatea acestui preparat este medie. Ca ustensile, vei avea nevoie de:

  • Tocător de bucătărie;
  • cuțit;
  • farfurie mare separată;
  • 4 castroane;
  • oală de 3 litri;
  • cratiță;
  • lingură de lemn;
  • polonic.

Timp de preparare a ciorbei rădăuțene de pui

  • Prepari ingredientele în 30 minute;
  • Gătești ciorba rădăuțeană de pui în 120 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 150 minute.

Ciorbă rădăuțeană de pui: Sfaturi de preparare și servire

  • Poți controla culoarea ciorbei cu ajutorul morcovului. Dacă vrei un preparat mai închis, călește morcovul separat, înainte să te apuci de mâncare. Adaugă-l în ciorbă cu 5 minute înainte să fie gata.
  • Poți alege fie să nu tai legumele și să le scoți ulterior sau să le scoți după fierbere și să le dai prin sită ori răzătoare.
  • La final, vei avea 3 litri de ciorbă. În caz că nivelul apei va scădea pe parcursul fierberii, poți să completezi cu apă caldă.
  • Pentru un plus de gust, poți adăuga o lingură de făină în amestecul cu smântâna.
  • Nu adăuga amestecul de smântână direct în apa clocotită, deoarece se va separa din cauza diferențelor de temperatură.

Accesorii potrivite

  • Ardei iute proaspăt sau murat
  • Smântână extra
  • Oțet extra
  • Sare.

Ciorbă rădăuțeană de pui: Atâtea gusturi la o singură masă!

Această rețetă de ciorbă rădăuțeană de pui duce la o masă bogată în gusturi, culori, mirosuri. După gust, fiecare mesean își mai poate adăuga unul dintre accesorii. Pentru un plus de savoare gustativă și vizuală, îți recomandăm să o servești în strachină, alături de pâine de casă.

Este adesea comparată cu ciorba de burtă și, uneori, preferată pentru că este mai ușor de făcut. Ciorba rădăuțeană de pui, rețeta originală în mod special, însă, face deliciul localnicilor din Bucovina și al turiștilor. În curând, poate deveni și al tău, mai ales pentru că este potrivită pentru sezonul friguros.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase