pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Cordon bleu de pui cu salată de ridichi

Adu savoarea bucătăriei franceze la tine în bucătărie și surprinde-ți papilele gustative cu o combinație de arome într-o singură farfurie.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
55 min.

4.00 / 5

Ingrediente pentru cordon bleu cu salată de ridichi

La această rețetă ingredientele au fost alese pentru 2 porții. În cazul în care doriți să păstrați preparatul la frigider nu este nicio problemă, acesta poate fi savurat și a doua zi. Nu se recomandă lăsarea acestuia pentru mai mult de 2 zile în frigider.

Ingrediente

Cum se prepară Cordon bleu cu salată de ridichi

Rețeta de Cordon bleu cu salată de ridichi este una dintre preparatele cele mai populare în bucătăria franțuzească, fiind cunoscută pentru gustul său inconfundabil și simplitatea pașilor de urmat pentru gătit.

  1. Porționează și întinde puiul

  • Bate 2 jumătăți de piept de pui file LaProvincia până când obții felii de aproximativ 1 cm lățime.
  • Condimentează cu sare și piper pe ambele părți.

  1. Prepară compoziția

  • Taie 50 g cașcaval în bucăți în formă de baghetă și înfășoară-l în cele 6 felii subțiri de șuncă.
  • Pe fiecare felie de piept de pui se pune câte o ruladă de cașcaval și șuncă.
  • Pentru fiecare Cordon bleu obținut se pun 3 scobitori pentru a ține bine compoziția.

  1. Gătește Cordon bleul

  • Pune într-un castron 100 g făină și 2 ouă bătute, împreună cu un vârf de sare și în altul 100 g pesmet.
  • Ordinea de trecere a ruladelor prin compoziție este următoarea: făină - ou - făină - pesmet.
  • Ruladele de pui în crustă de pesmet se prepară în baie de ulei de floarea soarelui. Cantitatea de ulei trebuie să depășească jumătate din grosimea ruladei.
  • Se gătește în baie de ulei 10 minute în total, întorcând fiecare Cordon bleu de 3-4 ori.
  • După prepararea acestuia, se scot scobitorile.
  1. Compune rapid salata de ridichi

  • Taie 100 g de ridichi în felii subțiri și pune-le într-un bol.
  • Adaugă 2 castraveți medii, 1 roșie mare și ½ de ceapă albă. 
  • Dressing-ul este format din 1 lingură de ulei de măsline, ½ linguriță ulei de susan, sare, piper. 

Dificultate de preparare

Cordon bleul este un preparat care stimulează abilitățile de bucătar și este potrivit pentru a începe să gătești cele mai gustoase preparate ale tale. Șansa de a greși este mică. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • un bătător pentru carne,
  • două castroane mici,
  • un bol mediu,
  • o tigaie,
  • scobitori.

Timp de preparare Cordon bleu în 3 pași simpli

  • Porționezi puiul și asamblezi Cordon bleul în 15 de minute.
  • Gătești Cordon bleul în 30 minute.
  • Pregătești salata în 10 minute.
  • Timp total petrecut în bucătărie: 55 minute

Cordon bleu cu salată de ridichi: Sfaturi de servire

  • În cazul în care doriți o reinterpretare a preparatului, puteți înlocui feliile de șuncă presată cu foi de salată verde sau salată eisberg.
  • Dacă o felie de șuncă presată este prea subțire sau nu acoperă bucata de cașcaval, mai adăugați o felie. Compoziția de șuncă și cașcaval trebuie să rămână bine fixată.
  • Nu dați rulada de 2 ori prin pesmet pentru a nu se forma o crustă tare. Aceasta poate împiedica procesul de gătire al preparatului și poate da un gust neplăcut acestuia.
  • Pentru a fi ușor de transportat, bate bucățile de piept de pui astfel încât să ajungi la o mărime potrivită pentru caserola pe care o iei cu tine la serviciu.

Garnituri potrivite

  • Pâine neagră sau cu semințe,
  • Cartofi fierți.

Cordon bleu, o explozie de arome într-o simplă ruladă

Cordon bleul este preparatul care te va surprinde prin gustul său. Va fi o bucurie să vezi combinația de salată colorată de ridichi și cordon bleul aburind pe masă și pe toți cei dragi cu zâmbetul pe buze în timpul ce îți savurează bucatele.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase