Cum se prepară un dovleac umplut cu pui întreg
Rețeta de dovleac umplut cu un pui întreg se prepară rapid. Nu te așteptai, nu? Odată ce l-ai gătit, astrele spun că vei ține minte rețeta până anul următor.
1. Pregătește ingredientele de bază pentru un dovleac umplut cu un pui întreg
- Spală 1 dovleac pe exterior.
- Taie capacul de sus al dovleacului suficient de mult încât să ai loc să bagi acolo 1 pui întreg LaProvincia. Curăță semințele din dovleac.
- Pregătește puiul legând pulpele inferioare una de cealaltă, astfel carnea va fi mai ușor de scos din dovleac când va fi gătită.
2. Pregătește legumele
- Taie și curăță 1 ardei gras roșu.
- Curăță și taie 1 praz pe lung, apoi în felii de dimensiuni mici.
- Curăță 6 căței de usturoi și taie-i în felii.
3. Pune totul la gătit
- Condimentează partea exterioară a puiului cu sare și piper, pune ulei într-o tigaie și rumenește carnea pe întreaga suprafață.
- Odată ce ai scos puiul din tigaie, completează cu ulei și adaugă prazul și ardeiul gras. Lasă totul la prăjit pentru 4 minute.
- Adaugă 1 linguriță de amestec de ierburi mediteraneene, sare, piper, usturoiul și ½ linguriță de nucșoară.
4. Umple dovleacul
- Pune puiul în dovleac și adaugă legumele deasupra.
- Dacă dovleacul ți s-a părut „uscat” atunci când îl curățai, completează spațiul liber dinăuntru cu 1 cană de supă de pui.
- Acoperă dovleacul cu capacul și îmbracă-l în folie de aluminiu.
- Preîncălzește cuptorul.
5. Preparatul, la cuptor
- Pune dovleacul în tavă și bagă-l la cuptor. Lasă-l la gătit pentru 2 ore și 45 de minute.
- Ca să pregătești mâncarea pentru servire, scoate dovleacul din cuptor, elimină supa de pui și apoi scoate carnea.
- Curăță puțin din interiorul dovleacului și așază conținutul într-o farfurie adâncă în care vei mai adăuga supă și carne de pui.
Dificultate de preparare
Preparatul poate avea o dificultate mare din cauză că va trebui să bagi un pui într-un dovleac. Dar îl vei pregăti cu succes. Ai nevoie de următoarele ustensile:
- cuțit,
- tocător de lemn,
- castron,
- folie de aluminiu,
- tigaie 100% metalică.
Timp de preparare al dovleacului umplut cu pui
- Prepari ingredientele în 15 minute.
- Gătești puiul în 165 minute.
- Petreci în bucătărie, în total, 180 minute.
Dovleac umplut cu pui: Sfaturi de servire
- Dovleacul pe care îl alegi pentru rețetă trebuie să fie mai mare decât puiul, ca să îl poți pune în interiorul său.
- Amestecul de ierburi mediteraneene poate conține rozmarin, pătrunjel, busuioc, cimbrișor, cimbru, măghiran, leuștean și oregano. Unele mixuri pot conține și lavandă.
- Semințele de dovleac se pot arunca sau pune la uscat, ca să le poți consuma cu o altă ocazie.
- Cum îți dai seama dacă un dovleac este uscat în interior? Prin comparație cu unul proaspăt curățat. Cel din urmă va avea un lichid vizibil pe suprafață, iar celălalt nu.
- Pentru a înmuia puțin textura dovleacului, îți recomandăm să ungi cu ulei capacul, înainte să îl introduci în cuptor.
- Ți-a rămas carne de pui? Prepară sandvișuri.
- Ți-a rămas conținut de dovleac? Pregătește o supă la blender din el.
Garnituri potrivite
- Măști de Halloween
- Voie bună
Dovleac umplut cu pui, bun la ceas de seară înfricoșătoare
Rețeta de dovleac umplut cu un pui întreg este potrivită lunii octombrie, atunci când se apropie sărbătoarea Halloween-ului.
Toamna, dovleacul este în plin sezon, așa că de ce să nu profiți și să îl gătești cu pui de mai multe ori?