pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Fajitas cu pui

Rețeta de fajitas cu pui este o combinație aromată de piept de pui cu legume sotate, bună de încercat într-o zi în care vrei să pregătești ceva rapid și deloc complex. Punctul forte al rețetei este gustul bogat, alături de mirosul intens și culoarea atractivă, astfel încât să simți din plin că rețeta este de proveniență mexicană.

Dificultate
MICA
Timp de preparare
25 min.

4.50 / 5

Ingrediente pentru fajitas cu pui

Ingredientele necesare acestei rețete au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să obții mai puține porții, ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară fajitas cu pui

Dacă ai poftă de o rețetă mexicană delicioasă, fajitas cu pui este o opțiune perfectă pentru pofticioși. Se prepară rapid și obții o farfurie colorată, plină de arome irezistibile. Fajitas cu pui vine în ajutorul tău atunci când vrei să pregătești ceva bun pentru întreaga familie. Include rețeta în planul tău alimentar pentru mai multă diversitate în meniu și lasă-te purtat de combinația de gusturi din farfurie către o călătorie cu destinația Mexic. 

Gustul ușor picant și mirosul specific de pui și legume fac din această rețetă un preparat autentic mexican, pe care îl poți prepara și tu cu ușurință!

1. Începe cu mixul de condimente

  • Adaugă într-un bol 1 lingură boia dulce, ½ lingură boia iute, 1 lingură coriandru, 2 căței de usturoi zdrobiți, 3-4 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.
  • Amestecă bine cu o lingură compoziția până când obții un mix variat de condimente. Acestea urmează să le presari peste pui.

2. Continuă cu pieptul de pui

  • Ai nevoie de 500g piept de pui feliat șnițel LaProvincia. Fiecare felie de carne trebuie tăiată la rândul ei în fâșii subțiri, lungi de 4-5 cm.
  • Pune pieptul de pui într-un bol încăpător și presară pe deasupra mixul de condimente. Amestecă energic cu mâinile carnea pentru a se condimenta bine pe toate părțile.
  • Lasă carnea la odihnit cât timp faci pasul următor.

3. A venit vremea pentru sos

  • Taie mărunt 1 ceapă roșie în cubulețe, solzișori sau rondele, 1 ardei Kapia tăiat în fâșii subțiri și adaugă și 1 ardei roșu iute tocat mărunt, dacă vrei ca preparatul să iasă mai iute.
  • Pune într-o tigaie wok sau într-una antiaderentă 2 linguri ulei de măsline și așteaptă câteva secunde să se încălzească. Adaugă legumele pe care tocmai le-ai tăiat și sotează pentru 2 minute la foc mediu.

4. Pregătește fajitas cu pui

  • Adaugă în tigaie fâșiile de piept de pui condimentate și amestecă pentru a înconjura puiul de legume.
  • Lasă ingredientele să se gătească 10-15 minute până când puiul își schimbă culoarea și legumele devin moi.
  • Opțional, poți adăuga la sfârșit 150 g porumb dulce și 1 ceapă verde din care să tai mărunt doar frunzele. Oprește focul de la tigaie înainte să adaugi porumbul și ceapa fiindcă aceste ingrediente nu trebuie gătite.
  • Pune fajitas cu pui pe o farfurie și servește preparatul cald.

Dificultate de preparare

Fajitas cu pui se prepară ușor, fiind o rețetă ce poate fi pregătită chiar și cineva fără experiență în bucătărie. Ai nevoie de câteva ustensile:

  • 2 boluri;
  • 1 cuțit;
  • 1 tigaie wok sau antiaderentă;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător.

Timp de preparare pentru ciorba de pui cu fasole verde

  • Prepari mixul de condimente în 5 minute;
  • Pregătești sosul și puiul și le gătești la wok în 20 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 25 minute. 

Fajitas cu pui: Sfaturi de servire

  • Această rețetă se poate servi și sub forma de wrap. Încălzește 4 lipii într-o tigaie și adaugă pe fiecare fajitas cu pui. Împăturește lipia și servește totul cald! Lipiile pot fi din porumb sau grâu, cu diverse mixuri de legume. Niște tortilla cu sfeclă roșie s-ar combina de minune cu fajitasul de pui colorat de ardeii suculenți și firele de ceapă verde.
  • Dacă vrei o carne fragedă și ai mai mult timp la dispoziție, transformă mixul de ingrediente într-o marinadă condimentată adăugând zeama de la jumătate de lămâie sau alt ingredient acid, precum oțetul. Lasă puiul pentru 1-2 ore în marinadă și abia apoi îl poți folosi la gătit.
  • Pentru o variantă mai puțin picantă, renunță la ardeiul roșu iute sau la boia. Prepară fajitas cu pui pe gustul tău, folosind doar ingredientele care îți plac.
  • Un secret pentru momentele în care gătești fajitas cu pui și vrei să variezi rețeta, este să folosești sos worcester spre final, fiind un condiment preparat pe baza de oțet fermentat care adaugă o notă acrișoară preparatului.
  • Dacă îți mai rămâne fajitas cu pui și pentru a doua zi, ia-l cu tine sub forma de wrap ca pachețel pentru prânz, la birou sau la școală.
  • Pentru a-l consuma a doua zi sub aceeași formă, încălzește preparatul în aceeași tigaie în care ai gătit, la foc mic, amestecând constant pentru a nu arde ingredientele.

Garnituri potrivite

  • Guacamole din avocado, roșii, boabe de porumb și zeamă de lămâie;
  • Salată de vară cu roșii, castraveți și sos de avocado;
  • Salată verde cu mix de baby spanac, Iceberg, rucola și oțet balsamic;
  • Salată de varză cu morcov și oțet.

Fajitas cu pui, diversitate în meniu

Pe lângă rețetele pe care obișnuiești să le gătești des, trebuie să adaugi uneori în meniu și câte ceva diferit. Rețeta de fajitas cu pui vine la tine cu un plus de aromă și de parfum, astfel că vei experimenta un nou gust. Fajitas cu pui se prepară din ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie, însă datorită aromelor puternice se diferențiază de tot ce ai gătit până acum.

Încearcă și tu această rețetă dacă vrei să îți impresionezi familia și apropiații!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase