Ficățeii de pui la grătar la sunt o alternativă pentru rețetele clasice, unde sunt gătiți, de regulă, în tigaie. Sunt perfecți și la un grătar în aer liber pentru a mai diversifica meniul. Se gătesc imediat și se mănâncă și mai repede.
Ingredientele au fost alese pentru două persoane. Poți ajusta cantitatea în funcție de numărul persoanelor invitate la masă. Acest preparat este bun proaspăt.
Acesti ficăței de pui de curte sunt delicioși atunci când sunt preparați cu dragoste și atenție. Nu trebuie să lipsească din meniul lunar, fiind bogați în fier. Sunt versatili, așa că îi putem folosi la un număr mare de rețete. Astăzi îți prezentăm un preparat rapid care nu necesită multe ingrediente.
Ficățeii iti aduc mereu un aport de vitamine si minerale pe care corpul tau le cere pentru a functiona optim. Fierul este indicat inclusiv persoanelor care sufera de anemie sau care au meniuri dietetice. Aceasta echilibreaza felul in care sunt asimilate si celelalte proteine din meniu, contribuind constant la starea ta de bine.
Dacă îți dorești mai multe arome care să dinamizeze preparatul, folosește și puțîn rozmarin.
Poți lăsă ficățeii la să se îmbine cu alte arome, la marinat sau într-un loc la rece în care să preia alte gusturi de la condimente.
Rețeta este una simplă. Se poate prepara atât acasă, cât și la grătar. Ai nevoie de următoarele ustensile:
Dacă îți dorești mai multe condimente, rozmarinul se potrivește la această rețetă.
Poți lăsa ficățeii la marinat timp de 2-3 ore în frigider cu ulei de măsline și condimente.
Nu îi lăsa prea mult pe grătar, pentru că se vor usca, iar gustul o să devină amărui.
Când mergem la grătar alegem pulpe de pui, mici, fripturi și legume. Ficățeii sunt delicioși sub orice formă, inclusiv puși la sfârâit pe grill.