pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Kebab de pui și creveți cu legume de vară și ulei de busuioc

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
25 de minute
Cantitate
6 porții

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se prepară kebab de pui și creveți cu legume de vară și ulei de busuioc

Dacă erai în căutarea unei idei inedite pentru grătar, tocmai ai găsit-o!

Înmoaie cele 12 frigărui de lemn în apă 30 de minute. Între timp, dă în clocot 500 ml de apă

Adaugă 2 cești de frunze proaspete de busuioc în oală și gătește-le până când frunzele se ofilesc. Scurge-le și pune-le într-un blender alături de 150 ml de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper negru. Mixează-le aproximativ 3 minute.

Preîncălzește grătarul la 200°C. Așază alternativ 6 cuburi de pui, 6 creveți, 4 bucăți de ardei gras, 3 bucăți de ceapă, 2 bucăți de dovlecel și o bucată de bok choy pe fiecare dintre cele 6 frigărui. Stropește frigăruile uniform cu 60 ml de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper negru.

Gătește frigăruile până când puiul și creveții sunt rumeniți, 3 până la 5 minute pe parte. Pune kebaburile pe un platou. Servește cu sosul de busuioc de la blender

Poftă bună! 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase