Dacă erai în căutarea unei idei inedite pentru grătar, tocmai ai găsit-o!
Înmoaie cele 12 frigărui de lemn în apă 30 de minute. Între timp, dă în clocot 500 ml de apă.
Adaugă 2 cești de frunze proaspete de busuioc în oală și gătește-le până când frunzele se ofilesc. Scurge-le și pune-le într-un blender alături de 150 ml de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper negru. Mixează-le aproximativ 3 minute.
Preîncălzește grătarul la 200°C. Așază alternativ 6 cuburi de pui, 6 creveți, 4 bucăți de ardei gras, 3 bucăți de ceapă, 2 bucăți de dovlecel și o bucată de bok choy pe fiecare dintre cele 6 frigărui. Stropește frigăruile uniform cu 60 ml de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și jumătate de linguriță de piper negru.
Gătește frigăruile până când puiul și creveții sunt rumeniți, 3 până la 5 minute pe parte. Pune kebaburile pe un platou. Servește cu sosul de busuioc de la blender.
Poftă bună!