Kebabul de pui este ușor de făcut și necesită doar puțină îndemânare la manevrarea cărnii pe grătar. În rest, totul e simplu. Legumele se taie imediat, sosul se amestecă în doar câteva secunde și tot ce îți mai rămâne este să savurezi farfuria plină cu bunătăți.
Ingredientele au fost gândite pentru 2 porții generoase, însă dacă gătești o masă doar pentru tine, înjumătățește cantitățile.
Mâncarea cu specific turcesc este întotdeauna gustoasă, iar mesele sunt bogate și pline de bunătăți. Kebabul este un preparat îndrăgit de mulți dintre iubitorii de carne de pui, fiind perfect de pregătit atunci când ești în grabă. Puiul fript pe grătar, împreună cu legumele proaspete și cu sosul specific sunt rețeta pentru un kebab de minune.
Kebabul turcesc de pui este gata în 40 de minute cu tot cu cititul rețetei în timp ce gătești, având o dificultate mică. Pentru preparat ai nevoie de câteva ustensile:
Dacă vrei să iei cu tine la pachet kebabul de pui sau vrei să îl mănânci mai ușor, pune preparatele din farfurie într-o lipie. Împăturește-o bine și ai grijă să nu cadă ingredientele și poți să o savurezi în voie. Dacă alegi să așezi ingredientele pe o farfurie, asigură-te că legumele cu multă zeamă, precum roșiile, stau în partea opusă cărnii. Altfel, lichidul va înmuia carnea de pui și își va pierde din rezistența crustei.
Rețeta poate fi personalizată prin schimbarea sosului pentru carne, a legumelor folosite și se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia în materie de condimente.
Nu sări peste marinarea cărnii. Este momentul în care carnea se frăgezește, își extrage aromele condimentelor și devine mai savuroasă. Ține cont că o marinadă bună conține un ingredient uleios, un ingredient acid și câteva ingrediente aromatice. Astfel, îți poți prepara marinada după preferințe și în funcție de ce ai prin frigider.
Asigură-te că încălzești bine grătarul sau tigaia grill înainte de a găti carnea. În funcție de grosimea fâșiilor de pui, frigăruile ar trebui să stea între 8 și 10 minute pe fiecare parte.
O altă modalitate de a găti kebab de pui este să folosești carne tocată. Prepară o compoziție din carne tocată de pui LaProvincia, ceapă, usturoi, pătrunjel și condimente și formează chiftele asemănătoare cu micii dar mai lungi, după care înfige-le pe frigărui metalice. Se gătesc tot la grătar sau în tigaia grill.
Tuturor ne e poftă din când în când de fast-food. Alege să faci singur acasă mâncarea pe care obișnuiești să o cumperi de la restaurant și din supermarket pentru a evita un kebab prăjit în mult ulei. Acasă, vei obține un preparat mai sănătos, mai proaspăt și mai ușor de personalizat.
Kabab-ul este popular în bucătăria orientală, iar dacă îți dorești o variantă mai ușoară pentru organism, slab calorică și care nu îngreunează digestia, optează să-l gătești folosind carne de pui LaProvincia. Întotdeauna proaspătă, fragedă și întotdeauna la îndemână, se potrivește de minune în rețetele tale de zi cu zi. O găsești în supermarketuri și magazine proprii LaProvincia. Adaugă rețeta în meniul tău săptămânal și bucură-te de gustul delicios!