pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Kebab turcesc de pui la farfurie

Kebabul de pui este ușor de făcut și necesită doar puțină îndemânare la manevrarea cărnii pe grătar. În rest, totul e simplu. Legumele se taie imediat, sosul se amestecă în doar câteva secunde și tot ce îți mai rămâne este să savurezi farfuria plină cu bunătăți.

Dificultate
MICA
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru kebab turcesc de pui la farfurie

Ingredientele au fost gândite pentru 2 porții generoase, însă dacă gătești o masă doar pentru tine, înjumătățește cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară Kebabul turcesc de pui la farfurie

Mâncarea cu specific turcesc este întotdeauna gustoasă, iar mesele sunt bogate și pline de bunătăți. Kebabul este un preparat îndrăgit de mulți dintre iubitorii de carne de pui, fiind perfect de pregătit atunci când ești în grabă. Puiul fript pe grătar, împreună cu legumele proaspete și cu sosul specific sunt rețeta pentru un kebab de minune.

1. Pregătește carnea de pui

  • Dezosează 1 piept de pui LaProvincia.
  • Taie carnea de pui în fâșii în formă de dreptunghiuri de lungimea unui deget și pune-le într-un bol.
  • Pregătește o marinadă din 100 ml iaurt gras, zeama de la ½  lămâie, sare și piper și pune-o peste pui. Lasă puiul la marinat pentru 2-3 ore.
  • Pune fâșiile de pui pe bețe de frigărui metalice pentru a le putea roti mai ușor pe grătar.
  • Încinge grătarul iar când cărbunii sunt suficient de roșii, pune fâșiile de pui.
  • Fiecare parte trebuie lăsată aproape 3 minute deasupra focului, până se rumenește. 
  • Ia carnea de pe foc la momentul potrivit pentru a evita să se ardă.

2. Pune cartofii pe grătar

  • Curăță 3-4 cartofi medii și taie-i rondele mai groase.
  • Presară-i cu sare și puțin praf de usturoi și pune-i pe jar.
  • Trebuie luați de pe foc când se înmoaie și prind o crustă subțire.
  • După ce se răcesc puțin, taie rondelele în fâșii.

3. Taie cruditățile

  • Taie solzișori 1 ceapă roșie.
  • Continuă cu cele 2 roșii, care trebuie tăiate rondele subțiri. 
  • Jumătatea de varză poate fi dată pe răzătoarea mare.
  • Adaugă și 2-3 castraveți murați, tăiați mărunt.

4. Pregătește sosurile

  • Sosul de maioneză se obține prin amestecarea într-un bol a 3-4 linguri de maioneză cu 1 lingură de boia de ardei și câteva frunze de pătrunjel. Se amestecă bine și se pune sare după gust.
  • Sosul de roșii sau ketchup-ul poate fi făcut în casă sau cumpărat din supermarket.

5. Asamblează preparatul

  • frigăruile de pui se pun în farfurie cu tot cu bețele metalice pentru a putea fi consumate mai ușor.
  • se adaugă într-o parte a farfuriei legumele proaspete, iar în cealaltă parte cele două sosuri. Lângă carne se pun și cartofii copți.

Dificultate de preparare

Kebabul turcesc de pui este gata în 40 de minute cu tot cu cititul rețetei în timp ce gătești, având o dificultate mică. Pentru preparat ai nevoie de câteva ustensile:

  • cuțit;
  • bol;
  • tocător;
  • răzătoare;
  • bețe metalice pentru frigărui;
  • farfurii întinse.

Timp de preparare pentru kebab cu pui la farfurie

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul în 20 de minute;
  • Faci sosul și tai legumele în 10 de minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Kebab cu pui la farfurie: Sfaturi de servire

Dacă vrei să iei cu tine la pachet kebabul de pui sau vrei să îl mănânci mai ușor, pune preparatele din farfurie într-o lipie. Împăturește-o bine și ai grijă să nu cadă ingredientele și poți să o savurezi în voie. Dacă alegi să așezi ingredientele pe o farfurie, asigură-te că legumele cu multă zeamă, precum roșiile, stau în partea opusă cărnii. Altfel, lichidul va înmuia carnea de pui și își va pierde din rezistența crustei.

Rețeta poate fi personalizată prin schimbarea sosului pentru carne, a legumelor folosite și se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia în materie de condimente.

Nu sări peste marinarea cărnii. Este momentul în care carnea se frăgezește, își extrage aromele condimentelor și devine mai savuroasă. Ține cont că o marinadă bună conține un ingredient uleios, un ingredient acid și câteva ingrediente aromatice. Astfel, îți poți prepara marinada după preferințe și în funcție de ce ai prin frigider. 

Asigură-te că încălzești bine grătarul sau tigaia grill înainte de a găti carnea. În funcție de grosimea fâșiilor de pui, frigăruile ar trebui să stea între 8 și 10 minute pe fiecare parte.

O altă modalitate de a găti kebab de pui este să folosești carne tocată. Prepară o compoziție din carne tocată de pui LaProvincia, ceapă, usturoi, pătrunjel și condimente și formează chiftele asemănătoare cu micii dar mai lungi, după care înfige-le pe frigărui metalice. Se gătesc tot la grătar sau în tigaia grill.

Garnituri potrivite

  • oțet balsamic;
  • gogoșari la oțet;
  • salată de varză.

Kebab turcesc cu pui la farfurie, bun pentru zilele încărcate

Tuturor ne e poftă din când în când de fast-food. Alege să faci singur acasă mâncarea pe care obișnuiești să o cumperi de la restaurant și din supermarket pentru a evita un kebab prăjit în mult ulei. Acasă, vei obține un preparat mai sănătos, mai proaspăt și mai ușor de personalizat. 

Kabab-ul este popular în bucătăria orientală, iar dacă îți dorești o variantă mai ușoară pentru organism, slab calorică și care nu îngreunează digestia, optează să-l gătești folosind carne de pui LaProvincia. Întotdeauna proaspătă, fragedă și întotdeauna la îndemână, se potrivește de minune în rețetele tale de zi cu zi. O găsești în supermarketuri și magazine proprii LaProvincia. Adaugă rețeta în meniul tău săptămânal și bucură-te de gustul delicios!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase