Cum se prepară pastele cu piept de pui și legume
Vrei să mănânci paste cu piept de pui și legume? Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru un preparat delicios și colorat.
1. Pregătește ingredientele
- Spală 300 g piept de pui LaProvincia și taie-l în cubulețe.
- Spală 1 ardei gras și toacă-l mărunt.
- Curăță 3 cepe verzi și toacă-le mărunt.
- Curăță 2 morcovi și dă-i prin răzătoare.
- Taie în 2 păstăile a 50 g de fasole verde.
- Lasă la scurs 50 g de mazăre și 25 g de porumb boabe.
2. Rumenește și fierbe
- Pune la fiert 1,5-2 litri de apă într-o oală. Atunci când apa fierbe, completează cu 300 g de paste și urmează instrucțiunile pentru fierbere de pe cutie.
- Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie.
- Adaugă morcovii și ceapa.
- După 3 minute, completează cu ardeiul gras și fasolea verde.
- Adaugă sare și piper și lasă totul la călit pentru 5 minute. În ultimele secunde, adaugă mazărea și porumbul.
3. Împrăștie aroma preparatului
- Într-o altă tigaie adaugă puțin ulei și cubulețele de piept de pui.
- Amestecă încontinuu până când carnea devine albă.
- Adaugă sare și piper și amestecă pentru încă câteva secunde.
- Mută puiul rumenit în tigaia cu legume.
4. Adu pastele lângă pui
- Pune 250 ml de suc de roșii peste carne și legume și 250 ml de apă.
- Lasă totul să fiarbă pentru 10 minute.
- Atunci când sosul a scăzut puțin, adaugă pastele fierte, amestecă pentru 1 minut și oprește focul.
- Pregătește masa.
Gătește inspirat un pui rapid și delicios
Timpul de pregătire ale ingredientelor durează numai 15 minute;
Pregătește paștele și puiul în doar 30 minute;
Timp redus de gătire, pentru un preparat gata în 45 minute.
Dificultate de preparare
Această rețetă are o dificultate scăzută și poate fi pregătită chiar și de începătorii într-ale gastronomiei. Ca să o prepari, ai nevoie de:
- o tigaie mare înaltă,
- o tigaie medie,
- strecurătoare,
- răzătoare,
- 3 castroane,
- o oală,
- cuțit,
- tocător din lemn.
Timp de preparare al pastelor cu piept de pui și legume
- Prepari ingredientele în 15 minute;
- Gătești pastele cu piept de pui și legume în 30 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.
Paste cu piept de pui și legume: Sfaturi de servire
- Proporția de cantități paste – carne de pui este egală. Dacă vrei să folosești un piept de pui întreg, va trebui să ajustezi cantitățile și să iei în calcul numărul oamenilor care le vor savura.
- Dacă nu ai timpul necesar preparării rețetei în forma aceasta, poți folosi legume congelate din amestec mexican.
- Deși probabil că ai întâlnit rețeta și cu paste de tip penne însă, pentru acest preparat și un plating îmbietor, îți recomandăm spaghetele.
- Cauți alte condimente? Poți încerca rețeta de spaghete cu piept de pui și cu pătrunjel și busuioc.
- Dacă nu vrei să amesteci pastele direct în tigaie, poți să scoți pastele separat de sos și fiecare mesean își va turna cantitatea optimă.
- Urmând instrucțiunile de pe cutia pastelor, ele vor ieși al dente, adică de o consistență și textură potrivită servirii. Dacă le lași peste acel timp, sosul va deveni făinos.
- Repeți rețeta și vrei ca puiul să arate diferit? Dă-l prin mașina de tocat.
- Repeți rețeta și vrei ca preparatul să aibă alt gust? Elimină sucul de roșii și apa și adaugă un pumn de semințe de susan. Adaugă și sos de soia.
Garnituri potrivite
- 2 frunze proaspete de busuioc, pentru un plating reușit.
Paste cu piept de pui și legume, bune la un film
Pastele sunt ideale atât pentru cină, serile cu musafiri, dar și pentru momentele în care vrei să te bucuri de un film bun.
Alege să prepari o rețetă rapidă, cu ingrediente la îndemână și un gust unic!