pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Penne cu pui crescut la sol și sos pesto verde

Savuroase, aromate și proaspete, pennele cu pui și sos pesto verde sunt un prânz pe care îl va savura toată familia. Aromele mediteraneene ale acestui preparat te poartă înapoi în vacanță și te răsfață cu gusturi stratificate de busuioc, ardei iute, usturoi și parmezan. Fiecare furculiță este o nouă și incitantă aventură.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru penne cu pui și sos pesto verde

Ingredientele din această rețetă au fost folosite pentru 4 porții. Dacă vrei să prepari masa pentru mai multe sau mai puține persoane ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară penne cu pui crescut la sol și sos pesto verde

Nimeni nu poate spune nu unei porții de penne cu piept de pui crescut la sol și sos pesto verde fiindcă este un preparat absolut delicios pe care îl faci în doi timpi și trei mișcări, după cum spune și vorba din popor. În aproximativ 30 de minute pregătești un prânz absolut delicios, ca să nu mai vorbim de aspectul demn de Instagram cu care te poți lăuda.

1. Ocupă-te de pui

  • Spală, bate și asezonează 400 g de piept de pui LaProvincia cu 1 linguriță de fenicul și 2 crenguțe de rozmarin.
  • Taie carnea în bucăți de aproximativ 2 cm și asezonează cu sare și piper după gust.
  • Taie mărunt 5 căței de usturoi și 1 ardei roșu iute proaspăt.
  • Pune o tigaie medie la încins cu 2 linguri de ulei de măsline.
  • Adaugă în tigaie usturoiul și ardeiul tăiat, pune pieptul de pui cu tot cu crenguțele de rozmarin și lasă-l 7-8 minute.
  • După ce puiul este pătruns, oprește focul.

2. Prepară sosul pesto verde

  • Spală și rupe în bucăți mici 1 legătură mare de busuioc
  • Adaugă într-un blender busuiocul proaspăt, 50 g migdale hidratate, 60 g parmezan, zeama de la 1 lămâie medie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri ulei măsline și mărunțește până când obții un sos omogen.
  • Lasă sosul pesto de-o parte.

3. Fierbe pastele

  • Pune o oală cu 3 litri de apă la fiert și adaugă o linguriță de sare.
  • Când apa începe să fiarbă, adaugă 500 g de paste penne și fierbe-le conform indicațiilor de pe pachet.

4. Amestecă totul

  • Scurge bine pennele și pune-le într-un bol încăpător.
  • Adaugă puiul cu usturoi și ardei din tigaie și sosul pesto verde din blender.
  • Omogenizează bine și savurează!

Comnadă de pe La Provincia cel mai sănătos pui pentru preparatul tău de Penne cu pui crescut la sol și sos pesto verde!

Dificultate de preparare

Rețeta de penne cu pui și sos pesto verde se prepară în 30 de minute și are un grad de dificultate scăzut. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit,
  • bătător de carne,
  • blender,
  • tigaie,
  • oală mare și adâncă,
  • bol încăpător,
  • lingură.

Timp de preparare penne cu pui și sos pesto verde

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești totul 20 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Penne cu pui și sos pesto verde: Sfaturi de servire

Dacă nu vrei sau nu ai timp să prepari acasă sosul pesto poți cumpăra sos gata preparat din magazin, iar timpul de gătire al acestui preparat se scurtează astfel cu 5-7 minute. Dacă la masa de prânz sunt și copii este recomandat să excluzi ardeiul roșu iute sau să folosești doar un sfert din el. Servește pastele cu pui și sos pesto verde calde cu parmezan proaspăt ras.

Garnituri potrivite

  • Salată verde.
  • Rucola sau spanac proaspăt cu puțin ulei de măsline.

Penne cu pui și sos pesto verde, aromate și gustoase 

Aromele mediteraneene și frăgezimea puiului te fac să te întorci în cele mai frumoase vacanțe pe care le-ai avut. Acest preparat delicios este masa de prânz ideală pentru zilele de primăvară sau vară când ai nevoie de mâncare sățioasă, dar totuși ușoară și cu arome proaspete.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase