pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Piept de pui învelit în prosciutto

Simplu și gustos, pieptul de pui învelit în prosciutto reprezintă o cină perfectă de savurat alături de prieteni sau un prânz impresionant de luat la birou. Prepară această rețetă oricând ai puțin timp la dispoziție, dar îți este poftă de un pui bun, bun. Cât timp folosești puiul LaProvincia, rezultatul cu siguranță va ieși pe măsura așteptărilor. Încearcă-l și tu!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru piept de pui învelit în prosciutto

Din ingredientele folosite în rețetă rezultă 4 porții, o singură persoană având 2 bucăți de piept de pui. Dacă vrei să prepari număr mai mare sau mai mic de farfurii, ajustează cantitățile în funcție de câte bucăți de pui vrei să aibă o porție. În cazul în care alegi o garnitură mai consistentă, poți gândi porțiile cu o singură bucată de piept de pui.

Ingrediente

Cum se prepară pieptul de pui învelit în prosciutto 

O rețetă simplă, cu un rezultat spectaculos. Pieptul de pui învelit în prosciutto se prepară repede și nu ai nevoie de multe ingrediente. Are un gust foarte bun, este aromat și se potrivește de minune cu o salată de legume lângă. Prepară această rețetă pentru mai multă varietate în meniu și combin-o cu garnituri proaspete pentru mai multă savoare!

1. Pregătește puiul

  • Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei și lasă puțin la încins la foc mic, până aproape să sfârâie.
  • Cât timp se încinge uleiul, condimentează 8 bucăți de piept de pui LaProvincia cu sare și piper, după gust. Încearcă să nu pui prea multă sare, pentru că prosciutto este deja sărat. Orientează-te în funcție de preferințe.
  • Călește pieptul de pui pe fiecare parte timp de aproximativ 5 minute sau până când se rumenește și prinde o crustă aurie deasupra, iar interiorul devine alb.
  • Scoate pieptul de pui pe șervețele de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces și lasă-l câteva minute să se răcească pentru a putea înfășura apoi prosciutto-ul în jurul lui fără să te incomodeze temperatura ridicată a acestuia.

2. Învelește pieptul de pui

  • Taie 250 g mozzarella în 8 felii.
  • Pregătește 8 felii prosciutto și 8 frunze de busuioc
  • Deasupra fiecărei bucăți de piept de pui așază 1 frunză de busuioc, 1 felie de mozzarella și înfășoară 1 felie de prosciutto de jur împrejur.

3.  Gătește pieptul de pui

  • Așază bucățile de piept de pui învelite într-o tavă pentru cuptor.
  • Pune 1 lingură de ulei într-un castron și cu ajutorul unei pensule unge bucățile de piept de pui.
  • Lasă puiul la cuptor timp de 10 minute, la 200 grade Celsius sau până când se gătește complet.

Dificultate de preparare

Pieptul de pui învelit în prosciutto se prepară în aproximativ 30 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca să îl prepari, ai nevoie de următoarele ustensile de bucătărie:

  • tocător,
  • cuțit,
  • tigaie,
  • lingură,
  • castron,
  • pensulă pentru uns,
  • clește pentru întors carnea,
  • tavă pentru cuptor.

Timp de preparare piept de pui învelit în prosciutto

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești totul în 20 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Piept de pui învelit în prosciutto: Sfaturi de servire

  • Poți renunța la mozzarella. Gustul o să fie bun oricum. O altă variantă este să înlocuiești mozzarella cu o altă brânză, cum ar fi Gouda.
  • În schimb, poți adăuga în tava în care gătești puiul învelit un pahar mic de vin alb sec pentru un plus de gust.
  • În loc de busuioc, ești liber să folosești orice alt condiment preferă papilele tale gustative. Rozmarinul, cimbrul sau oregano-ul s-ar potrivi de minune lângă puiul rumen.
  • Lângă bucățile de pui poți să adaugi în tavă cartofi tăiați cuburi, morcovi tăiați rondele, păstăi verzi sau orice alte legume dorești să le servești ca garnitură. În cazul în care tava nu este suficient de spațioasă, prepară garnitura separat.
  • Pentru ca prosciutto-ul să nu se desfacă din jurul bucăților de pui, poți să legi totul cu o sfoară. Astfel, totul stă la locul lui cât timp ai tava în cuptor. Această tehnică este potrivită și pentru ca mozzarella să se distribuie uniform, fără să riști să se topească și să ajungă în toată tava.

Garnituri potrivite

  • salată de legume,
  • salată verde,
  • salată de varză cu morcov,
  • legume la tigaie,
  • legume la grătar,
  • piure de cartofi,
  • piure de mazăre,
  • morcovi caramelizați,
  • cartofi la cuptor,
  • piure de broccoli.

Piept de pui învelit în prosciutto, delicios de fiecare dată

Acest preparat este atât de bun, încât vei vrea să te bucuri de gustul lui aproape în fiecare săptămână. Versatilă și ușor de preparat, rețeta poate fi gătită de mamele care caută o idee delicioasă de cină pentru familie, de tații în căutare de rețete inedite, de cei singuri atunci când vor să se răsfețe cu un preparat bun și, cel mai important, chiar și de tine!  

Combinația de piept de pui LaProvincia, prosciutto și mozzarella este un deliciu. Pe cât de rapid se gătește, pe atât de rapid se termină, așa că asigură-te că gătești o cantitate suficientă. Pentru a nu irosi mâncarea, dacă rămân bucăți de pui, reinventează rețeta și folosește bucățile de pui pentru un alt preparat: salată cu pui învelit în prosciutto sau pizza cu pui învelit în prosciutto. Păstrează bucățile de pui pentru a doua zi și refolosește-le. Opțiunile sunt nelimitate, iar prepararea unor rețete noi din același preparat te ajută atât pe tine, să diversifici meniul, cât și planeta, reducând risipa alimentară. 

Ori de câte ori vrei să încerci ceva nou, ai nevoie de doar puțină inspirație și pui LaProvincia. În rest, urmezi pașii detaliați ai rețetei și explicațiile suplimentare și asta este tot – obții un preparat aromat, savuros și numai bun de împărțit. 

 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase