pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui barbecue cu lime

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
40 de minute
Cantitate
6 porții

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se prepară pui barbecue cu lime

Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și pregătește o tavă acoperită cu hârtie de copt. Într-o pungă cu fermoar adaugă făina și puiul spălat și amestecă bine. 

Pune într-un castron pesmetul panko și în altul adaugă ouăle bătute cu 2 linguri de apă. Trece bucățile de pui prin ouă, apoi prin pesmet și așează-le pe tavă. Dă-le la cuptor timp de 20 - 25 de minute. 

Pentru a pregăti sosul barbecue, pune o tigaie la încins la foc mic. Amestecă sosul barbecue, 60 g zahăr brun, sucul de la 2 lime și usturoiul granulat. Dacă îți plac gusturile mai intense, poți adăuga chilli sau boia iute. Lasă compoziția pe foc mic timp de 5 minute, până ce se îngroașă sosul. 

Când puiul din cuptor este gata, răstoarnă-l peste sosul de barbecue pregătit și amestecă bine. 

P.S.: Dacă vrei un sos mai glazurat, poți înlocui zahărul brun cu miere! Le poți mânca așa sau alături de orez sau salată. 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase