Cum se prepară un pui Cacciatore
Rețeta de pui Cacciatore este de origine italiană și are o savoare specifică, cunoscută în întreaga lume. Poate fi reinterpretată în funcție de gust și preferințe. Indiferent de schimbări, este întotdeauna o bucurie cu un gust care te lasă fără cuvinte.
-
Pregătește legumele
- Curăță și toacă 2 ardei grași și 1 ceapă mare în cubulețe.
- Taie 4 căței de usturoi și 120 g de ciuperci champignon.
2. Gătește puiul
- Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă și lasă să se încingă.
- Trece 4 pulpe de pui LaProvincia, pe fiecare parte, printr-o compoziție ce conține 100 g făină albă, sare și 1/2 linguriță de piper.
- Adaugă pulpele în tigaie și lasă-le până când prind o crustă aurie pe ambele părți, apoi scoate-le pe un prosop de bucătărie.
3. Adaugă celelalte ingrediente
- După ce pulpele de pui au fost gătite, scurge uleiul și adaugă 2 felii de bacon tăiate. Gătește-le în tigaie pentru 2-3 minute.
- Pune cei 2 ardei tăiați, usturoiul, ceapa și ciupercile peste feliile de bacon. Sotează-le timp de 3-4 minute.
- Adaugă 1/4 linguriță de busuioc uscat, 1/4 linguriță de oregano uscat, boia dulce, sare, 400 g roșii decojite la conservă și 240 ml stock de pui.
-
Lasă compoziția la fiert
- Adaugă bucățile de pui preparate înapoi în tigaie, cu pielea în sus.
- Lasă toată compoziția să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute.
- Presară busuioc sau oregano proaspăt peste preparat după ce s-a gătit complet.
Gătește o rețetă din inima Italiei cu un pui natural crescut la țară. Intră pe La Provincia și găsește cel mai bun produs pentru rețeta cu pui Cacciatore. Nu mai ezita! Comandă acum!
Dificultate de preparare
Mirosurile inconfundabile ale rețetei de pui Cacciatore te vor face să adori timpul petrecut preparând-o. Mâncarea se poate păstra la frigider și o poți savura în decurs de maxim 4 zile. Pentru pregătirea rețetei, ai nevoie de următoarele ustensile:
- tigaie adâncă,
- cuțit,
- tocător de lemn,
- castron.
Timp de preparare pui Cacciatore
- Pregătești legumele în 5 minute;
- Gătești puiul în 15 minute;
- Fierbi toată compoziția 30-40 minute;
Pui Cacciatore: Sfaturi de servire
- Pentru o textură mult mai consistentă a preparatului poți adăuga alături de roșiile decojite și sos de roșii.
- Stock-ul de pui va fi ingredientul secret al preparatului tău, dându-i un gust aparte.
- Pentru o variantă fără bacon, poți să alegi orice legumă care devine crocantă după gătirea în tigaie.
- Adaugă parmezan ras peste preparatul abia luat de pe foc pentru un plus de savoare.
Garnituri potrivite
- mâncare de spanac
- piure de cartofi
- mămăligă.
Pui Cacciatore, o rețetă de neuitat
Puiul Cacciatore este un preparat ce se poate termina imediat după preparare, datorită gustului său inconfundabil. Gustul este complet, aducând legumele, carnea și condimentele împreună într-o mâncare ce va fi cerută mereu și mereu.