Cum se prepară puiul cu lămâie
Pentru a-ți colora masa în arome și nuanțe intense, puiul cu lămâie este preparatul de care ai nevoie. Te va bucura gustul dulce-acrișor însoțit de savoarea care se simte în farfurie.
1. Pregătește puiul
- Taie 1 piept de pui LaProvincia în felii de grosimea unui deget, apoi împarte pe jumătate feliile rezultate.
- Presară sare peste carne.
2. Pune puiul pe foc
- Topește 1 lingură de unt într-o tigaie la foc moderat.
- Pune 150 g de făină și sare într-un bol.
- Adaugă untul din tigaie, stropește cu puțin ulei de măsline, trece puiul prin făină și pune-l în tigaie.
- Gătește-l câte 2 minute pe fiecare parte, adăugând de fiecare dată puțin unt și puțin ulei de măsline. Lasă puiul în tigaie până se rumenește bine.
- Scoate puiul din tigaie și lasă-l la răcit pe o farfurie separată.
3. Ocupă-te de sos
- Adaugă zeamă de la ½ lămâie în tigaia în care s-a pregătit puiul, pentru a forma un sos.
- Atenție, dacă flambează, ia tigaia de pe foc.
- Adaugă 250 ml de stock de pui și amestecă încontinuu până când compoziția se îngroașă.
- Stinge focul și adaugă 1 lingură de unt nesărat.
Dificultate de preparare
Rețeta de pui cu lămâie nu te va ține mult în bucătărie. Iată de ce ustensile ai nevoie pentru acest preparat:
- tigaie,
- cuțit mediu,
- castron.
Timp de preparare al puiului cu lămâie
- Pregătești puiul în 20 minute,
- Prepari sosul în 10 minute,
- Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.
Pui cu lămâie: Sfaturi de servire
- Pentru asezonare poți adăuga frunze întregi de pătrunjel sau felii de lămâie.
- Preparatul este ușor și se poate servi alături de o salată proaspătă.
- Puiul cu lămâie este preparat din alimente sănătoase, iar copiii se pot bucura de el.
Garnituri potrivite
- Lipie/pâine
- Cartofi natur/piure de cartofi
- Orez
Puiul cu lămâie, gusturi noi pentru cei dragi
Rețeta se potrivește atât ca o masă consistentă de prânz, cât și ca o cină pe care o poți savura împreună cu cineva drag.
Puiul este fraged și dulce-acrișor, combinându-se foarte bine cu un vin rose sau fructat. Este un preparat ușor și elegant, perfect pentru o seară liniștită.