Cum se prepară puiul cu mere şi scorţişoară
Ai mâncat vreodată pui cu mere şi scorţişoară? Ştim, te duce cu gândul la magia Crăciunului. Şi tocmai pentru că vorbim despre magie, astăzi te provocăm să o pregăteşti tu în cel mai mic detaliu. Va ieşi un rezultat delicios!
1. Pregăteşte ingredientele
- Taie 2 bucăţi de piept de pui dezosat LaProvincia în felii.
- Preîncălzeşte cuptorul.
- Amestecă 2 linguri de suc de mere natural, ⅓ cană de dulceaţă din mere, 1 lingură de miere, 2 linguri de muştar Dijon, ½ linguriţă de scorţişoară, sare şi piper într-un castron.
2. Pune totul la cuptor
- Unge o tavă pentru cuptor cu ulei.
- Unge carnea de pui cu sosul şi apoi pune-o în tavă.
- Lasă totul la pregătit pentru 20 de minute, întorcând carnea la fiecare 5 minute.
- Atunci când întorci carnea, unge-o din nou cu sosul.
3. Pregăteşte-te de masă
- După cele 20 de minute, carnea ar trebui să devină maronie.
- Scoate carnea din cuptor, las-o să se odihnească pentru câteva minute şi serveşte cina!
Dificultate de preparare
Această reţetă se prepară simplu şi rapid. Ca ustensile, ai nevoie doar de:
- tocător din lemn,
- cuţit,
- tavă de grătar pentru cuptor,
- castron,
- lingură din lemn,
- pensulă pentru gătit.
Timp de preparare al puiului cu mere şi scorţişoară
- Prepari ingredientele în 10 minute;
- Gătești puiul cu mere şi scorţişoară în 20 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.
Pui cu mere şi scorţişoară: Sfaturi de servire
- Dacă adori merele, scorţişoara şi preparatele de Crăciun, poţi mări cantitatea de scorţişoară din reţetă cu puţin – nu exagera, însă, scorţişoara este foarte aromată.
- Vrei să impresionezi prin aşezarea în farfurie? Adaugă un băţ de scorţişoară, coace 2 mere în cuptor şi completează decorul.
- Nu uita că puiul are nevoie de un foc mediu ca să se pregătească uniform. Căldura din cuptor trebuie să pătrundă în carne.
- Cum poţi verifica dacă carnea este pregătită? Foloseşte un termometru pentru mâncare. Carnea ar trebui să aibă 74 grade în interior.
- Timpul în care puiul „se odihneşte” este esenţial, pentru că sosul se redistribuie în exteriorul şi interiorul cărnii.
Garnituri potrivite
- salată verde,
- ridichi,
- pâine.
Pui cu mere şi scorţişoară, bun în serile de iarnă
Cei mici vor adora puiul cu mere şi scorţişoară! Iar pentru cei mari acest preparat este unul nou, surprinzător şi delicios. Spre deosebire de multe mâncăruri cu ingrediente speciale, această reţetă se prepară atât de uşor încât poţi să o pregăteşti în orice zi!
Verifică dacă ai ingredientele în frigider, pregăteşte cuptorul şi hai la masă!