pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui cu năut și sos de smântână

Puiul cu năut și sos de smântână este un preparat cu specific turcesc extrem de delicios și de sățios. Nu ai nevoie de ingrediente rare sau inaccesibile, iar procesul de gătire are dificultate medie. Gusturi aromate turcești, pui fraged și năut crocant pentru o masă de prânz perfectă care te poartă cu gândul în vacanță.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
65 min.

Ingrediente pentru pui cu năut și sos de smântână

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 3 porții. Dacă vrei să gătești mai multe porții, ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară un pui cu năut și sos de smântână

Sățios, gustos și aromat, rețeta de pui cu năut și sos de iaurt este un preparat ideal pentru mesele de prânz care trebuie să te alimenteze cu energie pentru restul zilei. Se prepară rapid și are dificultate scăzută, așa că nu îți va fi greu să prepari acest fel de mâncare.

1. Începe cu pregătirea ingredientelor

  • Șterge cu un prosop absorbant 500 g pulpe de pui LaProvincia.
  • Pune într-un bol și condimentează bine pulpele cu 1 linguriță de sare, ½ linguriță de piper și 1 linguriță de turmeric.
  • Adaugă 2 linguri de ulei de măsline și masează pulpele până când sunt acoperite complet cu condimente.
  • Toacă fin 2 cm de ghimbir și 3 căței de usturoi.

2. Gătește puiul

  • Preîncălzește cuptorul la 190°C.
  • Încinge o tigaie mare, pune pulpele de pui și ține-le la foc mediu 10-12 minute.
  • Întoarce pulpele în tigaie și mai ține-le 5 minute.
  • Împinge pulpele la marginea tigăii și adaugă în spațiul din mijloc ghimbirul și usturoiul tocat, 1 linguriță de chimion, 1 linguriță de coriandru măcinat și ½ linguriță de chilli. Lasă-le să se călească 1 minut și apoi amestecă încât să se acopere pulpele de pui cu noile arome.
  • Adaugă 200 ml de apă, acoperă tigaia cu un capac și pune-o în cuptor pentru 30-35 de minute.

3. Prepară sosul

  • Când sunt gătite pulpele, scoate-le pe o farfurie.
  • În sosul din tigaie adaugă 250 g de năut fiert și pune tigaia pe aragaz la foc mediu.
  • Gustă și adaugă sare și piper dacă este cazul.
  • Fierbe sosul pentru 2-3 minute sau până ce năutul capătă consistența dorită de tine.
  • Oprește flacăra de la aragaz.

4. Finalizează preparatul

  • Într-un bol pune 100 g de smântână cu 12% grăsime, un praf de sare și amestecă bine.
  • Adaugă în bol și 5-6 linguri de sos, ½ linguriță de mentă uscată și omogenizează.
  • Pune smântâna peste năut, aprinde focul la minim și amestecă continuu pentru 2 minute. Nu lăsa preparatul să fiarbă.
  • Pune pulpele peste sosul obținut și poftă bună!

Alege puiul La Provincia pentru o rețetă sățioasă, gustoasă și mult mai sănătoasă! Comandă acum și prepară un pui cu năut și sos de smântână.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui turcesc cu năut și sos de smântână este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • tigaie mare,
  • lingură.

Timp de preparare pentru pui cu năut și sos de smântână

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești ingredientele în 50 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 65 minute

Pui cu năut și sos de smântână: Sfaturi de servire

  • Consumă mâncarea caldă, imediat după preparare.
  • Dacă se răcește, poate fi reîncălzit fiindcă este la fel de gustos.
  • Așază preparatul pe un platou de servire de unde își poate lua fiecare persoană cât dorește.

Garnituri potrivite

  • Orez
  • Salate proaspete
  • Pâine proaspătă

Pui cu năut și sos de smântână, aromat și consistent

Acest preparat te va purta pe tărâmuri internaționale cu aromele și gusturile lui, iar invitații și familia ta vor fi plăcut surprinși de ce vor vedea în farfurie. Încearcă puiul cu năut și sos de smântână pentru o masă de prânz diferită și consistentă.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase