pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui picant chinezesc cu caju

Puiul picant chinezesc cu caju este un preparat foarte popular în restaurantele de profil, dar el se prepară cu mare ușurință și în bucătăria de acasă, în doar 15 minute. Puiul fraged și picant, caju crocant și ceapă verde ușor călită sunt îmbăiate în sos de soia și în sos de stridii. Invitații și familia vor avea parte de un prânz cel puțin surprinzător și cu siguranță vei primi multe laude pentru mâncare.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
15 min.

4.67 / 5

Ingrediente pentru pui picant chinezesc cu caju

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2 porții. Dacă ai musafiri, ajustează cantitățile în funcție de numărul de invitați pe care îi aștepți la masă.

Ingrediente

Cum se prepară un pui picant chinezesc cu caju

Rețeta de pui picant chinezesc cu caju se prepară mult mai ușor decât ai crede. Rapid și fără efort, pregătești o masă de prânz inedită și delicioasă pe care o poți savura atât caldă, cât și rece. Ai nevoie de câteva ingrediente cheie și poftă de ceva nou și gustos.

1. Pregătește ingredientele

  • Șterge cu un servețel absorbant și taie în cubulețe de 1,5 - 2 cm 450 g piept de pui LaProvincia și pune-l într-un bol.
  • Curăță și feliază subțire 3 căței de usturoi.
  • Taie în bucăți mari 1 ardei iute uscat.
  • Taie în bucăți de 2 cm 3 fire mari de ceapă verde.

2. Gătește la foc mare

  • Pune o tigaie wok pe foc sau o tigaie normală de dimensiuni medii și adaugă 3 linguri de ulei de floarea soarelui.
  • Când tigaia este încinsă pune usturoiul feliat și ardeiul iute tăiat.
  • Călește la foc mare. agitând tigaia continuu pentru 30 de secunde. Atenție să nu arzi usturoiul pentru că devine amar.
  • Adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, 50 ml de apă și continuă să agiți sau să amesteci în tigaie pentru 2-3 minute sau până ce puiul este pătruns.
  • Adaugă 2 linguri sos de stridii, 1 lingură de sos soia, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de zahăr.
  • Amestecă câteva secunde și apoi adaugă ceapa verde tăiată și 150 g caju.
  • Mai ține tigaia pe foc încă 2 minute și răstoarnă preparatul pe o farfurie.
  • Poftă mare!

Rețeta de pui picant chinezesc cu caju te poate transporta cu gândul în vacanța mult visată. Intră acum pe La Provincia.ro și alege cel mai bun produs!

Dificultate de preparare

Rețeta de pui picant chinezesc cu caju are un grad de dificultate scăzut. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • tigaie wok sau normală,
  • 2 farfuri pentru servire.

Timp de preparare pentru puiul picant chinezesc cu caju

  • Prepari ingredientele în 5 minute;
  • Gătești ingredientele în 10 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 15 minute

Pui picant chinezesc cu caju: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald.
  • Prepară o garnitură de orez simplu înainte de a face puiul picant chinezesc cu caju și servește în acest fel.
  • Dacă îți plac mâncărurile foarte picante, poți folosi 2 ardei iuți uscați.
  • Pentru un gust și mai intens, folosește câte o lingură de sos de soia și una de sos de stridii în plus.

Garnituri potrivite

  • Orez simplu
  • Orez cu legume
  • Tăiței simpli sau cu ou

Pui picant chinezesc cu caju, gustos și autentic

Ai poftă de mâncare chinezească? Nu trebuie să pui mâna pe telefon să comanzi pentru că poți prepara chiar tu în propria bucătărie pui picant în stil chinezesc cu caju. O explozie de gust și aromă care ascunde bucățele fragede de piept de pui și caju crocant. Prepari totul în 15 minute și alături de o garnitură de orez simplu ai o masă completă și delicioasă.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase