Borș rusesc de pui și sfeclă

Borșul rusesc de pui și sfeclă este un preparat pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în viață. Hrănitor și revigorant, borșul este bogat în nutrienți de care ai nevoie pe tot parcursul anului, dar cu precădere în sezonul rece.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
70 min.

Ingrediente pentru borș rusesc de pui și sfeclă

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 6-8 porții. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mică sau mai mare poți ajusta cantitățile în funcție de necesitate.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 600 g carne de pui LaProvincia (în funcţie de preferinţă: piept, pulpe sau aripi)
  • 2 sfecle roşii
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă mare
  • 2 căni de varză dulce
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 200 ml suc de roşii
  • 500 ml borş
  • ½ legătură de pătrunjel verde
  • ½ legătură de mărar verde
  • ½ legătură de leuştean verde
  • sare
  • piper
  • smântână pentru servit (opţional)

Cum se prepară borșul rusesc de pui și sfeclă

Borșul rusesc de pui și sfeclă este un preparat specific etniilor slave și este pentru mulți echivalentui ciorbei de potroace românești. Acrișor, proaspăt și revigorant, rețeta este ideală în perioada rece.

1. Pregătește ingredientele

  • Porționează și spală bine 600 g de carne de pui LaProvincia după preferințe. Poți folosi piept de pui, pulpe sau aripi. 
  • Toacă cubulețe 1 ceapă mare, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 morcov mare, 2 sfecle roşii medii, 2 cartofii, 1 ardei gras și 2 căni de varză dulce tăiată fâșii.

2. Începe să gătești

  • Pune carnea de pui porționată într-o oală adâncă de ciorbă și adaugă 4 litri de apă.
  • Lasă oala pe foc până ce începe fiarbă și spumează bine. Lasă carnea pe foc, spumând constant.
  • Adaugă legumele tocate când oala nu mai face spumă și carnea este aproape fiartă.
  • Lasă totul la foc mediu spre mic pentru 25-30 de minute sau până când legumele și carnea sunt pătrunse bine.
  • Potriveşte gustul cu sare şi piper, adaugă 200 ml de suc de roşii și 500 ml de borş.

3. Dă aromă borșului

  • Adaugă în oală verdețurile proaspete. ½ legătură de pătrunjel, ½ legătură de mărar și ½ legătură de leuștean tocate mărunt la cuțit.
  • Amestecă bine în oală, pune capacul și stinge focul. Lasă borșul 5 minute să se așeze.
  • Pune smântână în farfurie. Poftă bună!

 

Dificultate de preparare

Borșul rusesc de pui și sfeclă se prepară în 70 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • oală mare,
  • bol,
  • polonic.

Timp de preparare borș rusesc de pui și sfeclă

  • Pregătești ingredientele în 20 minute.
  • Gătești totul 50 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 70 minute.

Borș rusesc de pui și sfeclă: Sfaturi de servire

Borșul se servește cald, cu pâine și opțional smântână și ardei iute și poate înlocui cu succes ciorba de potroace, dacă adaugi mai mult borș acru în ea. Poți folosi și borș uscat în rețetă, dar menține proporțiile de lichid și solid din oală.

Garnituri potrivite

  • pâine proaspătă,
  • smântână,
  • ardei iute.

Borș rusesc de pui și sfeclă, hrănitor și sănătos

Preparatul este unul cu tradiție pentru popoarele slave și este mai cunoscut în regiunile din Nord-Estul României. Hrănitor, bogat în nutrienți și plin de savoare, borșul rusesc de pui și sfeclă este o ciorbă ușor de preparat.

 

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x