Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Cârnați de pui de casă

Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. Dacă ești la dietă sau pur și simplu nu îți place mâncarea grasă, însă îți este poftă de un preparat delicios, acești cârnați îți vor delecta papilele gustative. Îl recomandăm în special în perioada sărbătorilor de iarnă, dar pot fi preparați oricând.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru cârnați de pui de casă

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 3 cârnați de pui lungi, de aproximativ 60 cm fiecare. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare sau mai mică, îți recomandăm să ajustezi cantitățile. Se pot păstra la congelator sau uscați afară, pe timp de iarnă.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 2 kg pulpe de pui LaProvincia
  • 8 căței de usturoi
  • boia dulce
  • 2 metri mațe de porc
  • sare
  • piper

Cum se prepară cârnații de pui de casă

Această sugestie culinară poate să pară intimidantă dacă nu ai mai încercat să prepari cârnați de casă, însă te asigurăm că este cât de poate de ușoară și absolut delicioasă. 

1. Pregătește ingredientele principale

  • Dezosează 2 kilograme de pulpe de pui LaProvincia. 
  • Îndepărtează pielea de pe pulpe.
  • Toacă pulpele de pui folosind un robot de bucătărie, mașină de tocat sau un cuțit.
  • Curăță bine 2 metri de mațe de porc și lasă-le la uscat.

2. Condimentează carnea tocată

  • Pune pulpele de pui tocate într-un castron mare.
  • Adaugă 1 linguriță rasă de piper măcinat și 1 linguriță de sare.
  • Zdrobește 8 căței de usturoi și adaugă-i peste carnea de pui.
  • Adaugă 1 linguriță de boia dulce și 1 linguriță de busuioc uscat.
  • Amestecă mixul de carne tocată și condimente. 

3. Finalizează preparatul

  • Umple mațele de porc cu grijă.
  • Lasă cârnații la uscat într-un loc rece. 

Dificultate de preparare

Cârnații de pui de casă se pregătesc foarte ușor și nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Ca ustensile ai nevoie de:

  • castron,
  • cuțit, 
  • presă pentru usturoi,
  • opțional: robot de bucătărie sau tocător de carne,
  • aparat de umplut cârnați sau mașină de tocat carne cu accesoriu pentru cârnați,
  • lingură.

Timp de preparare cârnați de pui de casă

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Asamblezi cârnații în 15 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.

Cârnați de pui de casă: Sfaturi de servire

Atunci când umpli cârnații ai grijă să nu pui prea multă carne pentru că mațul se poate sparge în momentul în care îi gătești. Dacă îți place gustul picant, adaugă fulgi uscați de ardei și boia iute, iar pentru o aromă specială poți pune și puțin ghimbir. 

Garnituri potrivite

  • pâine,
  • salată,
  • sosuri,
  • piure,
  • cartofi la cuptor,
  • legume la grătar.

Cârnați de pui de casă, buni și iarna, și vara 

Perfecți pentru mesele festive, dar și pentru o masă pe timp de vară, cârnații de pui de casă sunt o explozie de gust. Se prepară pe grătar sau la cuptor, iar însoțiți de piure de cartofi și salată fac un prânz pe cinste. În apropierea sărbătorilor, acest preparat va umple bucătăria cu un miros îmbietor, care le va face face poftă de mâncare și vecinilor.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x