Ciorbă bănățeană cu carne de pui

Ciorbă bănățeană cu carne de pui se prepară rapid și ai posibilitatea să folosești toate legumele pe care le ai la îndemână. Vei obține un preparat consistent și sănătos, bun și pentru cei mici.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente pentru ciorba bănățeană cu carne de pui

Din această rețetă vor rezulta aproximativ 6 porții mari. Dacă vrei să prepari o altă cantitate, ajustează gramajul ingredientelor. Se poate păstra la frigider până la 4 zile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 200 g păstăi fasole
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ardei gras roșu
  • 500 ml borș
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apă

Cum se prepară ciorba bănățeană cu carne de pui

Ciorba bănățeană cu carne de pui este una dintre cele mai ușoare rețete românești. Este potrivită pentru masa de prânz, dar este bună și pentru cină, fiind ușoară. Conținutul mare de legume o face sursa principală a zilei de vitamine și minerale.

1. Pregăteşte ingredientele

  • Taie în bucăţi 1 piept de pui LaProvincia.
  • Taie 200 g de păstăi de fasole.
  • Toacă mărunt 2 cepe, 2 morcovi și 1 țelină mică.
  • Taie în cuburi 1 ardei gras roșu și 3 cartofi.
  • Toacă 1 legătură de pătrunjel.

2. Pune ciorba la fiert.

  • Într-o cratiță pune la călit ceapa în puțin ulei și apă.
  • Adaugă morcovul, țelina și ardeiul gras. Amestecă timp de 3 minute.
  • Pune pieptul de pui tăiat bucăți, umple cratița cu apă și lasă totul la fiert timp de o oră.
  • Aruncă spuma formată deasupra.

3. Adaugă restul ingredientelor.

  • Adaugă cartofii tăiați bucăți în ciorbă. Lasă totul la fiert pentru încă 20 minute.
  • Într-o altă cratiță încălzește 500 ml de borș și toarnă-l peste ciorbă.
  • Condimentează cu sare, pune pătrunjelul tocat deasupra și închide focul.

Dificultate de preparare

Rețeta se prepara ușor, o poate face chiar și un începător în ale bucătăriei. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • cratiţă,
  • tocător de lemn,
  • spumieră,
  • cuţit,
  • castron.

Timp de preparare ciorbă bănățeană cu carne de pui

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești ciorbă bănățeană cu carne de pui în 80 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Ciorbă bănățeană cu carne de pui: Sfaturi de servire

  • Ciorba bănățeană cu carne de pui este potrivită pentru orice sezon, având multe vitamine și minerale.
  • Este recomandată pentru mesele în familie.
  • În locul păstăilor verzi de fasole se poate pune fasole boabe.
  • Dacă îți place gustul acru, poți crește cantitatea de borș până la un litru.

Garnituri potrivite

  • ardei iuţi,
  • smântână,
  • pâine.

Ciorbă bănățeană cu carne de pui, bună la prânz sau cină

Cu toate că suntem obișnuiți să consumăm ciorba la prânz, acest preparat este potrivit și pentru masa de seară, fiind hrănitor și relativ ușor.

În zilele în care simți că ai nevoie de mai multă energie sau că se instalează o răceală, ciorba bănățeană cu pui îți va acorda un plus de vitamine pentru a te pune pe picioare.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international