Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ciorbă rădăuțeană de pui

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară ciorba rădăuțeană de pui

Prepararea acestei rețete se face în mai multe etape, pe care le vei trece cu ușurință.

  1. Pregătește ingredientele:

  • Curăță și toacă mărunt 3 morcovi medii, o țelină mică și un păstârnac mic. Lasă-le într-un castron.
  • Curăță 2 bucăți piept de pui cu os și piele LaProvincia, fără să le tai.
  • Taie mărunt 2 ardei paprika sau ardei grași roșii și pune-i în castronul cu legumele.
  • Curăță și zdrobește 3 căței de usturoi. Separă.
  • Toacă o legătură de pătrunjel.
  • Curăță o ceapă medie, dar nu o tăia.

ingrediente pentru ciorba radauteana de pui

2. Începe petrecerea din oală:

  • Pune 2,5 litri de apă la fiert și aruncă acolo esențialul: ceapa întreagă, carnea, sare și legumele pe care abia le-ai tăiat.
  • Înlătură spuma lăsată de carne, atunci când începe să fiarbă.

3. Continuă procesul:

  • Testează legumele. Dacă s-au înmuiat, poți adăuga o linguriță de boabe de piper.
  • Scoate carnea și taie-o în fâșii subțiri. Scoate și legumele odată cu carnea.
  • Aruncă fâșiile de carne înapoi pe foc și lasă ciorba să mai clocotească o dată.
  • Stinge focul.

4. Aranjează accesoriile:

  • Bate 2 ouă până când capătă un aspect de spumă. Pe parcursul procesului, daugă câte o lingură din paharul de smântână.
  • Completează amestecul cu usturoiul pisat.
  • Adaugă câte puțin dintr-un polonic de ciorbă, până când amestecul pare să ajungă la temperatura ciorbei.
  • Toarnă amestecul peste ciorba în fierbere și amestecă pentru 1-2 minute.

Ciorba Radauteana de pui in farfurie

4. Pune în scenă finalul:

  • Adaugă 1,5 lingurițe de oțet și mai lasă ciorba la fiert pentru încă un minut.
  • Adaugă legumele înapoi în ciorbă.
  • Completează cu o legătură de pătrunjel tocat.
  • Stinge focul.

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție