Escalop de pui

Înainte să ne gândim la cât de bine arată și miroase un escalop de pui proaspăt preparat, să înțelegem ce e. Definit prin felii subțiri de carne și o garnitură cu sos de legume, escalopul este un preparat internațional popular - pe care îl poți prepara în mai puțin de o oră.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru escalop de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru două porții medii. Dacă ai musafiri, poți ajusta cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • ½ kg copănele de pui LaProvincia
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 ml smântână
  • ½ lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 75 ml vin alb demisec
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Cum se prepară escalopul de pui

Pentru un meniu complet, îți vom arăta cum să gătești escalop de pui cu ciuperci. Sosul de legume este ușor de preparat, la fel ca și carnea.

1. Începe cu pregătirea de dinainte

  • Toacă o legătură de pătrunjel.
  • Taie ½ kg copănele de lui LaProvincia în felii – ar trebui să ai cam 3 felii de grosimea unui deget.
  • Toacă 1 ceapă și 3 căței de usturoi.
  • Taie felii 250 g ciuperci proaspete – champignon sunt cele mai potrivite, dar poți folosi ce ai la îndemână.

2. Pune totul pe foc, în ordine

  • Dă copănelele de pui cu sare și piper. Folosește 2 linguri de făină ca să acoperi bucățile de carne.
  • Pune o lingură de ulei la încălzit într-o cratiță.
  • Aruncă puiul în cratiță și lasă-l până când se rumenește pe fiecare parte.
  • Scoate puiul, lasă-l într-un castron acoperit și continuă.

3. Construiește sosul

  • Toarnă 75 ml vin alb demisec în cratița proaspăt folosită.
  • Pune feliile de ciuperci în cratiță și amestecă ușor, pentru circa 5 minute.
  • Completează cu sare, piper, usturoi și ceapă și amestecă, pentru 2-4 minute.
  • Readu în cratiță copănelele de pui și pune 100 ml smântână. Lasă totul acolo pentru 2 minute.

4. Finalizează preparatul

  • Rade coaja de pe ½ lămâie și stoarce-i zeama.
  • Folosește circa o linguriță de coajă, pe care amestec-o cu o linguriță de zeamă și legătura de pătrunjel tocată.
  • Toarnă minunăția în cratiță, peste escalop.
  • Amestecă ușor, pune capacul peste cratiță și lasă preparatul la odihnit.

Dificultate de preparare

Rețeta de escalop de pui (sau ciulama de pui, atunci când este pregătită cu smântână) este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile:

  • Tocător de lemn
  • Cuțit
  • 3 castroane
  • Cratiță medie.

Timp de preparare al escalopului de pui

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești escalopul de pui în 30 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Escalop de pui: Sfaturi de servire

  • Escalopul de pui este ușor de digerat și cu puține grăsimi, așa că îl poți servi la prânz ori cină.
  • Escalopul poate fi făcut cu sos de legume sau roșii deshidratate. Îl poți găsi în mai multe forme, însă toate au în comun baza sosului din lămâie.
  • Pentru că sosul este suficient de aromat, nu este obligatoriu să marinezi puiul, înainte de pregătire. Dacă ai un pachet deja marinat în frigider, îl poți folosi.
  • Dacă vrei să prepari din nou această rețetă, poți folosi și pulpe de pui dezosate.
  • În sezon, poți înlocui ceapa și usturoiul cu echivalentele lor verzi.
  • Nu uita că, după ce adaugi vinul, ar trebui să aștepți preț de câteva clocote, ca să poată elibera vaporii de alcool.
  • Dacă îți plac preparatele colorate, poți completa rețeta cu două linguri de bulion și apă, care vor forma un sos roșiatic și gustos.
  • Pentru un plus de gust, adaugă în făina în care tăvălești puiul condimente precum cuișoare, muștar pudră, pudră de frunze de dafin, nucșoară, ghimbir ras, cardamom, scorțișoară și/sau ienibahar.
  • Atunci când păstrezi copănelele de pui la cald, le poți înfășura în prosoape de hârtie, care vor absorbi excesul de ulei.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • risotto
  • piure de cartofi
  • cartofi natur
  • paste
  • mămăligă.

Escalop de pui, bun până la ultima bucată

Rețeta de escalop de pui îți sare în ajutor atunci când ai nevoie de un preparat rapid, sărac în calorii și care, totuși să țină de foame.
Gătește escalop de pui cu ciuperci și lămâie pentru tine și cei apropiați, apoi observă cum se face liniște la masă.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.