Ficat de pui la cuptor

Cine nu apreciază o porție sănătoasă de ficat de pui la cuptor, din când în când? Probabil că ți se face poftă chiar și atunci când vecinii gătesc acest fel de mâncare delicios. Rețeta de ficat de pui la cuptor este simplă.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru rețeta de ficat de pui la cuptor

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru două porții, pe care le poți asezona cu o garnitură delicioasă.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 300 g ficat de pui LaProvincia
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • Sare
  • Piper

Cum se prepară ficatul de pui la cuptor

Rețeta de ficat de pui la cuptor este rapidă și ușor de preparat. Secretul ei e să ții cont de pregătirile pe care le ai de făcut înainte, astfel încât să nu prelungești timpul petrecut în bucătărie. Să începem!

ficat de pui crud si ingrediente pe tocator de lemn

1. Dă start pregătirilor

  • Totul începe de la ficăței. Curăță și pune 300 g ficat de pui LaProvincia într-un castron și acoperă-i cu lapte rece. Lasă-i să se împrietenească pentru 20 minute.
  • Apoi, lasă ficățeii într-o strecurătoare pentru 5 minute, ca să se scurgă laptele.
  • Taie mărunt o ceapă medie.
  • Curăță și pisează 3-4 căței de usturoi (după gust).

2. Pregătește ficatul de cuptor

  • Distribuie ceapa în tava de cuptor.
  • Stropește totul cu 2 linguri de ulei.
  • Adaugă ficățeii.
  • Completează cu usturoiul, 1 linguriță de boia de ardei dulce și piper.
  • Amestecă totul bine, cu mâinile, astfel încât condimentele, ceapa și usturoiul să se distribuie uniform.

ficat de pui cu ceapă în tigaie

3. Așează ficatul de pui în cuptor

  • Bagă tava la cuptor, la foc mic-mediu, pentru 30 de minute. Dacă timpul a trecut și nu par făcuți, lasă ficățeii până când se rumenesc.
  • Întoarce și amestecă ficățeii odată la 5 minute, cu o lingură de lemn.
  • Stinge focul, adaugă stare și amestecă încă o dată, cât timp lași mâncarea să se liniștească.

Dificultate de preparare

E ușor să pregătești ficăței de pui simpli la cuptor. Chiar dacă vei dori, mai târziu, să experimentezi cu un sos de legume, vin sau chiar cartofi, modul de preparare nu se va schimba drastic. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător;
  • cuțit;
  • tavă pentru cuptor sau un vas termorezistent;
  • lingură de lemn;
  • castron.

Timp de preparare a ficatului de pui la cuptor

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești ficatul de pui la cuptor în 30 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Ficat de pui la cuptor: Sfaturi de servire

  • Nu adăuga sare în ficăței înainte să se stingă focul. Sarea îi întărește și le dă o textură cauciucată.
  • Ficățeii congelați se pot dezgheța rapid dacă îi ții în apă rece. Astfel, va fi și mai ușor să cureți membranele în plus.
  • Dacă alegi să folosești un vas de yena, pune-i capac cât timp va sta la cuptor.
  • Opțional, poți adăuga și un morcov ras și apă cât să acopere preparatul, pentru o mâncare cu sos. Ca să ai un gust mai bogat, poți să completezi cu cimbru și două foi de dafin.
  • Pentru un aspect colorat, poți să ornezi ficățeii cu pătrunjel proaspăt pe care îl adaugi odată cu sarea.
  • Dacă mănânci ficățeii cu mămăligă și vrei să arate spectaculos, poți să găurești o bucată de mămăligă și să pui ficățeii acolo.
  • Asigură-te întotdeauna că bucățile de ficat nu au părți verzi (restul din vezica biliară). Dacă găsești, nu folosi acele bucăți la gătit. nu încerca să le tai, deoarece ficățeii vor căpăta un gust amar.
  • Pentru un gust și mai bogat, poți stropi amestecul cu 100 ml vin alb, atunci când îl pui în cuptor.
  • Poți înlocui ceapa medie cu 4 fire de ceapă verde, care vor face ca totul să arate mai colorat.
  • Amestecă ficățeii cu grijă înspre final, deoarece sunt fragezi și se pot rupe. Adaugă sarea doar deasupra, atunci când stingi focul.

Garnituri potrivite

  • Piure de cartofi
  • Cartofi natur cu unt și pătrunjel
  • Orez
  • Legume de tip amestec mexican
  • Paste
  • Murături
  • Mămăligă

Ficat de pui la cuptor, bun oricând

Rețeta de ficat de pui la cuptor este potrivită pentru cinele în care te grăbești, mesele unde vrei să ai un meniu aproape tradițional, acel prânz de weekend când gustul bogat însoțește voia bună.

Ficățeii sunt ușor de preparat și nu ai nevoie să petreci mult timp lângă cuptor. După ce vei găti această rețetă de mai multe ori, poți încerca să experimentezi cu un sos pe bază de suc de roșii sau alte ingrediente din sfaturile noastre. Poftă bună!

 

 

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.