Frigărui de pui cu ananas pe grătar

Rețeta de frigărui de pui cu ananas le este destinată tuturor celor care vor să adauge ceva în plus grătarului din weekend, pentru care gustul contează la fel de mult precum aspectul. Hai să încerci ceva nou!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
85 min.

Ingrediente pentru frigărui de pui cu ananas pe grătar

Ingredientele acestei rețete au fost calculate pentru 4 porții, respectiv 4 frigărui. Dacă vrei să se bucure mai mulți apropiați de preparatul tău, poți ajusta cu ușurință cantitățile ingredientelor.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă roșie
  • 1 conservă de ananas
  • 2 cepe verzi
  • ½ cană de zahăr brun
  • ½ cană de sos de soia
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură apă
  • sare
  • piper

Cum se prepară frigăruile de pui cu ananas pe grătar

La fiecare grătar parcă merg niște mâncăruri pe bază de pui. Rețeta noastră de frigărui de pui cu ananas poate fi preparată pe loc, cât timp ai toate ingredientele la tine. Iar gustul este delicios și uimitor.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie în cubulețe mai mari 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde și 1 ardei gras galben.
  • Feliază gros 2 căței de usturoi măricei.
  • Taie în cubulețe conținutul din 1 conservă de ananas. Pune sucul deoparte.
  • Taie 2 cepe verzi.
  • Taie 1 ceapă roșie în felii, apoi jumătăți.

2. Pregătește sosul

  • Pune ½ cană de zahăr brun, ½ cană de sos de soia, sucul de ananas din conservă, usturoiul, sare și piper într-o tigaie și amestecă bine ingredientele.
  • Amestecă 1 lingură de amidon și 1 lingură de apă într-un bol mic.
  • Atunci când conținutul tigăii se încălzește ușor, adaugă amestecul din bol.
  • Lasă totul să fiarbă pentru 2 minute.
  • Pune un sfert din conținutul sosului deoparte.
  • Lasă sosul la răcit pentru 15 minute.

3. Pregătește puiul

  • Taie în cubulețe 1 piept de pui LaProvincia.
  • Pune puiul într-un castron, toarnă sosul din tigaie deasupra și amestecă.
  • Acoperă și ține totul la marinat în frigider pentru 45 de minute.

4. Pregătește grătarul

  • Pune pe fiecare băț de frigărui câte un cubuleț de ardei gras roșu, unul de galben, unul de verde, o felie de ceapă, un cub de piept de pui și unul de ananas.
  • Continuă până când bățul de frigărui este plin.
  • Lasă frigăruile câte 8-10 minute pe grătar, timp în care întoarce-le pe fiecare parte.

5. Pregătește masa

  • Scoate frigăruile de pe grătar, pune-le într-o farfurie și stropește-le uniform cu sosul pus deoparte la pasul 2.
  • Folosește ceapa verde tăiată ca garnitură decorativă aruncată peste frigărui pentru aromă și culoare.
Nota (0 / 0)

Dificultate de preparare

Deși implică suficiente ingrediente încât să pară dificilă, rețeta este una simplă și rapidă. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tigaie mică,
  • bol mic,
  • tocător,
  • cuțit,
  • 4 castroane,
  • mojar,
  • 4 bețe de frigărui,
  • 1 capac.

Timp de preparare al frigăruilor de pui cu ananas pe grătar

  • Prepari ingredientele în 30 minute;
  • Gătești frigăruile de pui cu ananas în 10 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 85 minute.

Frigărui de pui cu ananas pe grătar: Sfaturi de servire

  • Sosul pe care îl pregătești pentru frigărui poartă și numele de sos teriyaki. Îl poți găsi și în comerț în formă finală, însă îți recomandăm să îl prepari acasă.
  • Poți pregăti sosul pentru marinadă cu o zi înainte de grătar și poți lăsa puiul peste noapte la marinat. Gustul va fi intens, iar carnea fragedă. Dacă alegi să procedezi astfel, restul sosului trebuie păstrat la frigider.
  • Timpul de pregătire poate să difere, în funcție de locul în care frigăruile sunt puse pe grătar. Poți verifica ușor dacă frigăruile sunt gata luându-ți ca reper carnea de pui.
  • Rolul amidonului în sos este să ajute în procesul de îngroșare a sosului. În lipsa lui, fierberea va dura mai mult și gustul final al frigăruilor nu va fi la fel de intens și bogat.
  • Dacă repeți rețeta, pentru un plus de gust poți încerca să adaugi puțin ghimbir în sos.
  • Dacă folosești bețe de lemn pentru frigărui, lasă-le la înmuiat pentru cel puțin o oră înainte să te apuci de gătit. Astfel, nu se vor arde în timp ce stau pe grătar.
  • La frigărui poți să folosești și alte legume pe care le ai în frigider, cum ar fi ciupercile și dovleceii.

Garnituri potrivite

  • Mudjei
  • Salată de vară
  • Pâine
  • Mămăligă
  • Ciuperci pe grătar
  • Roșii pe grătar

Frigărui de pui cu ananas pe grătar, bune în weekend

Rețeta de frigărui de pui cu ananas provine din cultura americană, însă începe să fie populară și la noi. În afară de gustul delicios, aceste frigărui impresionează prin aspectul colorat și vesel pe care îl au pe grătar și în farfurie.

Poți prepara frigăruile și pe aragaz sau în cuptor, însă gustul grătarului din natură este unic. Vrei să te joci cu preparate noi și tocmai bune pentru toată familia? Încearcă frigăruile de pui cu ananas!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.