Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Frigărui de pui cu ananas pe grătar

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară frigărui de pui cu ananas pe grătar

La fiecare grătar parcă merg niște mâncăruri pe bază frigarui de pui. Rețeta noastră de frigărui de pui cu ananas poate fi preparată pe loc, cât timp ai toate ingredientele la tine. Iar gustul este delicios și uimitor.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie în cubulețe mai mari 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde și 1 ardei gras galben.
  • Feliază gros 2 căței de usturoi măricei.
  • Taie în cubulețe conținutul din 1 conservă de ananas. Pune sucul deoparte.
  • Taie 2 cepe verzi.
  • Taie 1 ceapă roșie în felii, apoi jumătăți.

2. Pregătește sosul

  • Pune ½ cană de zahăr brun, ½ cană de sos de soia, sucul de ananas din conservă, usturoiul, sare și piper într-o tigaie și amestecă bine ingredientele.
  • Amestecă 1 lingură de amidon și 1 lingură de apă într-un bol mic.
  • Atunci când conținutul tigăii se încălzește ușor, adaugă amestecul din bol.
  • Lasă totul să fiarbă pentru 2 minute.
  • Pune un sfert din conținutul sosului deoparte.
  • Lasă sosul la răcit pentru 15 minute.

3. Pregătește platoul cu pui 

  • Taie în cubulețe 1 piept de pui LaProvincia.
  • Pune puiul într-un castron, toarnă sosul din tigaie deasupra și amestecă.
  • Acoperă și ține totul la marinat în frigider pentru 45 de minute.

frigarui de pui organic cu ananas

4. Pregătește grătarul

  • Pune pe fiecare băț de frigărui câte un cubuleț de ardei gras roșu, unul de galben, unul de verde, o felie de ceapă, un cub de piept de pui și unul de ananas.
  • Continuă până când bățul de frigărui este plin.
  • Lasă frigăruile câte 8-10 minute pe grătar, timp în care întoarce-le pe fiecare parte.

5. Pregătește masa

  • Scoate frigăruile de pe grătar, pune-le într-o farfurie și stropește-le uniform cu sosul pus deoparte la pasul 2.
  • Folosește ceapa verde tăiată ca garnitură decorativă aruncată peste frigărui pentru aromă și culoare.

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x