pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui este o variantă mult mai light decât cea originală. Este un fel de mâncare potrivit pentru orice anotimp și este bună și pentru copii.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

3.65 / 5

Ingrediente pentru lasagna cu piept de pui

Ingredientele au fost alese pentru patru persoane. Dacă vrei sa faci o masă mai mare poți să modifici cantitățile cu ușurință.

Ingrediente

Cum se prepară lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui se prepară împreună cu cei dragi. Implică toți membrii familiei și distrează-te gătind în echipă!

1. Pregătește sosul de carne 

  •  Taie 500 g piept de pui LaProvincia în cubulețe mici și adaugă sare, piper și oregano în funcție de gust.
  •   Pune carnea la călit, în tigaia unsă cu 1 lingură ulei de măsline, împreună cu 200 g ciuperci, 1 ceapă, 2 morcovi, tăiate fin.
  •   Adaugă 500 ml roșii pasate.
  •   Lasă tigaia pe foc aproximativ 20 minute.

 2.  Pregătește sosul bechamel 

  • Pune 70 g unt la topit, adaugă 70 g făină și amestecă la foc mic.
  • Toarnă 700 ml lapte peste compoziție.
  • Continuă să amesteci până când sosul devine cremos.
  • Adaugă sare și piper.

piept de pui bio

 3.   Asamblează lasagna 

  • Unge o tavă cu sos bechamel.
  • Pune un rând de foi de lasagna, deasupra lor un strat de sos cu carne și un strat de sos bechamel.
  • Pune încă un rând de straturi respectând ordinea.
  • Unge foile de lasagna de deasupra cu sosul bechamel rămas și presară cașcaval ras.

 4.  Pune lasagna cu piept pui la cuptor 

  • Lasă lasagna la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenește cașcavalul.

Lasagna cu piept de pui- plating tips

  • Poți să lași folia de lasagna fiartă pe o tavă întinsă. Astfel va păstra formă perfectă și va fi ușor de porționat.
  • Asezoneaz-o cu legume. Pentru că este carne tocată, trebuie să o echilibrezi cu legume cum ar fi morcov, țelină, dovlecei, roșii.
  • Asezonează cu puține condimente verzi, mentă sau busuioc.

Dificultate de preparare

Deși pare complicat, această lasagna este chiar ușor de făcut și o să devină un preparat clasic la tine acasă. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • lingură de lemn,
  • tigaie,
  • tocător,
  • cuțit,
  • castron,
  • cratiță mică,
  • răzătoare.

Timp de preparare lasagna cu piept de pui

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești sosurile în 20 minute.
  • Lași lasagna în cuptor 30 minute.
  • Timp petrecut în bucătărie, în total, 60 minute.

Lasagna cu piept de pui: Sfaturi de servire

  • Poți să fierbi foile de lasagna înainte să le așezi în tavă pentru a le manevra mai ușor.
  • Poți să adaugi dovlecel ras și cubulețe de țelină dacă vrei să ascunzi în lasagna legumele pe care copiii refuză să le mănânce de obicei.
  • Pentru un plus de gust adaugă și busuioc.

Garnituri potrivite

  • Salată
  • Frunze de busuioc proaspete pentru plating

Lasagna cu piept de pui, bună la cină

După o zi lungă, această lasagna poate să intre în categoria comfort food. Sosul cremos și gustul de pui aromat o sa se potrivească într-o seară în familie.

Cât timp se gătește la cuptor ai timp sa te ocupi de alte activități sau să savurezi un pahar de vin alb.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase