Lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui este o variantă mult mai light decât cea originală. Este un fel de mâncare potrivit pentru orice anotimp și este bună și pentru copii.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru lasagna cu piept de pui

Ingredientele au fost alese pentru patru persoane. Dacă vrei sa faci o masă mai mare poți să modifici cantitățile cu ușurință.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 300 g foi lasagna
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • 700 ml lapte
  • 70 g făină
  • 70 g unt
  • 500 ml roșii pasate
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 căței usturoi
  • 200 g cașcaval
  • 1 lingură ulei de măsline
  • oregano
  • sare
  • piper

Cum se prepară lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui se prepară împreună cu cei dragi. Implică toți membrii familiei și distrează-te gătind în echipă!

1. Pregătește sosul de carne 

  •  Taie 500 g piept de pui LaProvincia în cubulețe mici și adaugă sare, piper și oregano în funcție de gust.
  •   Pune carnea la călit, în tigaia unsă cu 1 lingură ulei de măsline, împreună cu 200 g ciuperci, 1 ceapă, 2 morcovi, tăiate fin.
  •   Adaugă 500 ml roșii pasate.
  •   Lasă tigaia pe foc aproximativ 20 minute.

 2.  Pregătește sosul bechamel 

  • Pune 70 g unt la topit, adaugă 70 g făină și amestecă la foc mic.
  • Toarnă 700 ml lapte peste compoziție.
  • Continuă să amesteci până când sosul devine cremos.
  • Adaugă sare și piper.

 3.   Asamblează lasagna 

  • Unge o tavă cu sos bechamel.
  • Pune un rând de foi de lasagna, deasupra lor un strat de sos cu carne și un strat de sos bechamel.
  • Pune încă un rând de straturi respectând ordinea.
  • Unge foile de lasagna de deasupra cu sosul bechamel rămas și presară cașcaval ras.

 4.  Pune lasagna la cuptor 

  • Lasă lasagna la cuptor timp de 30 de minute sau până când se rumenește cașcavalul.

Dificultate de preparare

Deși pare complicat, această lasagna este chiar ușor de făcut și o să devină un preparat clasic la tine acasă. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • lingură de lemn,
  • tigaie,
  • tocător,
  • cuțit,
  • castron,
  • cratiță mică,
  • răzătoare.

Timp de preparare lasagna cu piept de pui

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Gătești sosurile în 20 minute.
  • Lași lasagna în cuptor 30 minute.
  • Timp petrecut în bucătărie, în total, 60 minute.

Lasagna cu piept de pui: Sfaturi de servire

  • Poți să fierbi foile de lasagna înainte să le așezi în tavă pentru a le manevra mai ușor.
  • Poți să adaugi dovlecel ras și cubulețe de țelină dacă vrei să ascunzi în lasagna legumele pe care copiii refuză să le mănânce de obicei.
  • Pentru un plus de gust adaugă și busuioc.

Garnituri potrivite

  • Salată
  • Frunze de busuioc proaspete pentru plating

Lasagna cu piept de pui, bună la cină

După o zi lungă, această lasagna poate să intre în categoria comfort food. Sosul cremos și gustul de pui aromat o sa se potrivească într-o seară în familie.

Cât timp se gătește la cuptor ai timp sa te ocupi de alte activități sau să savurezi un pahar de vin alb.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.