Ostropel de pui moldovenesc

Vrei să gătești un ostropel de pui moldovenesc așa cum rar întâlnești? Încearcă această rețetă simplă care, într-o oră, îți pune pe masă gustul bogat al tradiției. Descoperă cât de simplu este fiecare pas!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru ostropel de pui moldovenesc

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru circa 4 porții. Dacă vrei să gătești mai puțin, îți recomandăm să ajustezi cantitățile, păstrând proporțiile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet aripioare de pui LaProvincia
  • 1 pachet pulpe de pui LaProvincia
  • 6 cartofi mici
  • 3 morcovi medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

Cum se prepară ostropelul de pui moldovenesc

Ostropelul necesită doar o oră petrecută în fața aragazului și puțină atenție. Uite ce trebuie să faci.

1. Pregătește ingredientele

  • Taie 1 ardei iute în felii.
  • Curăță și taie în jumătăți 6 cartofi de dimensiuni mici.
  • Curăță și taie în jumătăți 3 morcovi medii.
  • Curăță capetele aripioarelor dintr-un pachet de aripioare de pui LaProvincia.

2. Începe preparatul

  • Pune aripioarele și 5 pulpe de pui LaProvincia la prăjit, într-o cratiță cu 2 linguri de ulei.
  • Lasă totul câte 3-4 minute pe fiecare parte, astfel încât carnea să devină albă.

3. Începe sosul

  • Adaugă 1-1,5 cană de apă (cât să acopere total puiul) și ardeiul iute feliat.
  • După 20 minute de fierbere, completează cu legumele, sare, piper și o linguriță de cimbru.  
  • Micșorează flacăra și acoperă cratița cu un capac. Lasă totul la fiert pentru alte 15 minute.

4. Finalizează ostropelul

  • Pisează 1 căpățână de usturoi.
  • Stinge focul și toarnă usturoiul peste ostropel.
  • Acoperă, din nou, cratița și lasă totul la răcit pentru 10 minute.

Dificultate de preparare

Rețeta de ostropel de pui moldovenesc este una simplă, ce necesită puține ingrediente. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător de lemn
  • cuțit
  • cratiță medie
  • 2 castroane mari
  • 2 castroane mici
  • spatulă

Timp de preparare a ostropelului de pui moldovenesc

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești ostropelul de pui moldovenesc în 50 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.  

Ostropel de pui moldovenesc: Sfaturi de servire

  • Dacă nu mănânci preparate picante, alege să folosești ardei iute de soi bulgăresc.
  • Scutură cratița ușor atunci când adaugi usturoiul, ca să eviți sfărâmarea legumelor și a cărnii.
  • O rețetă moldovenească înseamnă și un truc moldovenesc: opărește carnea în apă cu sare, ca să eviți adunarea impurităților.
  • Fierbe totul la foc mic, ca să nu pierzi apă și să trebuiască să o completezi.
  • Dacă vrei să prepari acest fel de mâncare la ceaun sau tuci, atunci poți elimina zarzavaturile, ca să te bucuri din plin de gustul cărnii.
  • Această rețetă este asemănătoare cu cea clasică, oltenească de ostropel de pui. Ambele variante sunt sănătoase și delicioase.

Garnituri potrivite

  • Mămăligă
  • Murături
  • Salată de varză

Ostropel de pui moldovenesc, bun la mese copioase

Rețeta de ostropel de pui moldovenesc este delicioasă și potrivită pentru mesele la care inviți toată familia. Deși preparatul nu conține sos de tomate, precum în cazul rețetei oltenești, compensează prin culoare și prezența legumelor.

Alege să surprinzi cu o rețetă românească, culeasă din zona Moldovei, acolo unde preparatele au un gust bogat și sunt savuroase lângă o mămăligă caldă!

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.