pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Paella cu pui și legume

Paella de pui cu legume este recunoscut a fi o rețetă de origine spaniolă. Interesant este că aceasta poate fi reinterpretată după placul nostru, adăugând legumele și condimentele favorite. Paella este o rețetă completă complet: are arome diferite care se completează foarte bine, este consistentă și se prepară ușor și rapid.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

3.75 / 5

Ingrediente pentru paella cu pui și legume

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 4 porții. Altfel spus, toată familia ta se poate bucura de acest preparat delicios și rapid.

Ingrediente

Cum se prepară puiul paella cu pui și legume

Savoare spaniolă direct în farfuria ta! Dacă voiai să știi ce gust are un adevărat preparat iberic, ai ales foarte bine. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest preparat și nu vei ezita să îl pui în scenă din nou, cu fiecare poftă.

1. Pregătește puiul

  • Într-o tigaie cu fundul mai gros pune 3 linguri de ulei și lasă-l să se încingă.
  • Taie 1 piept de pui LaProvincia în felii de aproape un deget grosime și adaugă-l în tigaie. Gătește-l până se rumenește.

2. Adaugă restul ingredientelor

  • Zdrobește 2 căței de usturoi și toacă mărunt 1 ceapă mare.
  • Taie în fâșii 2-3 ciuperci champignon.
  • Toacă subțire 1 ardei gras verde.
  • Pune ingredientele în tigaie, alături de pui și completează cu 100 g boabe de mazăre
  • Condimentează totul cu rozmarin, sare, piper, 1 linguriță de curry și lasă legumele să se înmoaie.

3. Observă cum totul prinde savoare

  • După ce legumele și-au lăsat apa, adaugă în ordine 1 l de apă, 250 g de orez cu bob lung, un praf de șofran, 1 linguriță de boia dulce.
  • Lasă totul să fiarbă până se absoarbe toată apa, iar orezul se umflă.

 

 

Dificultate de preparare

Paella este ușor de pregătit și nu necesită mult efort. Iată care sunt ustensilele de care ai nevoie:

  • o tigaie cu fund mai gros, 
  • cuțit mediu,
  • tocător de lemn,
  • castron.

Timp de preparare a paellei cu pui și legume

  • Prepari puiul și legumele în 20 minute;
  • Fierbi toată compoziția în 25 de minute
  • Petreci în bucătărie 45 de minute.

Paella cu pui și legume: Sfaturi de servire

  • Paella este un preparat ce poate fi pus într-o lipie și savurat oriunde, oricând.
  • Este o sursă bună și sănătoasă de carbohidrați. Astfel, după un antrenament intens, o porție de paella reprezintă masa potrivită.
  • În cazul în care folosiți în rețetă ulei de măsline, focul trebuie să fie menținut la temperatura medie, altfel, la un foc mare uleiul de măsline poate deveni toxic.
  • În cazul în care nu aveți șofran în casă, puteți folosi orice colorant alimentar galben, de preferat organic.
  • După ce a fost adugată apa sau stockul de pui în tigaie, compoziția nu se mai amestecă. Se va face o crustă subțire pe fundul tigăii, însă acest lucru este semnul unei paella bine făcute.
  • Dacă nu doriți sau nu aveți stock de pui, vă recomandăm apa pentru o consistență mai optimă a preparatului.

Garnituri potrivite – Aici băuturile țin locul garniturilor 😉 

  • Sangria
  • Vin alb sec

Paella de pui, vedeta petrecerii 

Paella de pui te va cuceri deja din timpul preparării prin combinația de mirosuri, culorile vii și amestecul de gusturi. Dacă te gândeai să dai o petrecere zilele următoare și nu știai cu ce să îți impresionezi prietenii, nu ezita să prepari paella cu pui și legume!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase