Rețeta de pui cu lămâie va avea întotdeauna ceva special. Puiul pare glazurat și mereu strălucitor. Asta pentru că ingredientul special este, bineînțeles, lămâia. Untul nesărat va oferi o textură fragedă și specială feliilor de piept de pui, ajutând carnea să prindă o crustă crocantă.
Pentru a-ți colora masa în arome și nuanțe intense, puiul cu lămâie este preparatul de care ai nevoie. Te va bucura gustul dulce-acrișor însoțit de savoarea care se simte în farfurie.
1. Pregătește puiul
Taie 1 piept de pui LaProvincia în felii de grosimea unui deget, apoi împarte pe jumătate feliile rezultate.
Presară sare peste carne.
2. Pune puiul pe foc
Topește 1 lingură de unt într-o tigaie la foc moderat.
Pune 150 g de făină și sare într-un bol.
Adaugă untul din tigaie, stropește cu puțin ulei de măsline, trece puiul prin făină și pune-l în tigaie.
Gătește-l câte 2 minute pe fiecare parte, adăugând de fiecare dată puțin unt și puțin ulei de măsline. Lasă puiul în tigaie până se rumenește bine.
Scoate puiul din tigaie și lasă-l la răcit pe o farfurie separată.
3. Ocupă-te de sos
Adaugă zeamă de la ½ lămâie în tigaia în care s-a pregătit puiul, pentru a forma un sos.
Atenție, dacă flambează, ia tigaia de pe foc.
Adaugă 250 ml de stock de pui și amestecă încontinuu până când compoziția se îngroașă.
Stinge focul și adaugă 1 lingură de unt nesărat.
Dificultate de preparare
Rețeta de pui cu lămâie nu te va ține mult în bucătărie. Iată de ce ustensile ai nevoie pentru acest preparat:
tigaie,
cuțit mediu,
castron.
Timp de preparare al puiului cu lămâie
Pregătești puiul în 20 minute,
Prepari sosul în 10 minute,
Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.
Pui cu lămâie: Sfaturi de servire
Pentru asezonare poți adăuga frunze întregi de pătrunjel sau felii de lămâie.
Preparatul este ușor și se poate servi alături de o salată proaspătă.
Puiul cu lămâie este preparat din alimente sănătoase, iar copiii se pot bucura de el.
Garnituri potrivite
Lipie/pâine
Cartofi natur/piure de cartofi
Orez
Puiul cu lămâie, gusturi noi pentru cei dragi
Rețeta se potrivește atât ca o masă consistentă de prânz, cât și ca o cină pe care o poți savura împreună cu cineva drag.
Puiul este fraged și dulce-acrișor, combinându-se foarte bine cu un vin rose sau fructat. Este un preparat ușor și elegant, perfect pentru o seară liniștită.