Slide pui natural Pui Bio Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui dulce-acrișor

Puiul dulce-acrișor este combinația care modifică atmosfera în bucătărie. Rețeta este o combinație echilibrată de gusturi, suficient de interesantă cât să te facă să fii puțin mai îndrăzneț și să experimentezi arome noi.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
25 min.

4.00 / 5

Ingrediente pentru puiul dulce-acrișor

Ingredientele pentru această rețetă a fost alese pentru 4 porții medii, însă acestea pot varia dacă ai invitați la masă și ajustezi cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară puiul dulce-acrișor

Dacă îți dorești să ieși puțin din tipare în bucătărie, acesta este preparatul perfect. Are tot ce îi trebuie – gust, culoare și personalitate.

1. Caramelizează puiul

  • Pune într-o tigaie mare 2 linguri de ulei de floarea soarelui și adaugă 1 piept de pui La Provincia tăiat cubulețe. Gătește-l până se rumenește bine. 
  • Adaugă 100 g ardei galben și 100 g ardei roșu tăiat mărunt, 100 g morcovi tăiat fâșii și un cățel de usturoi zdrobit, agitând pentru 1-2 minute.

2. Combină celelalte ingrediente

  • Într-un bol mic, pune pe rând 50 g porumb în suc propriu și 50 ml sos de soia și amestecă bine. 
  • Pune amestecul în tigaie alături de pui și ardei și mai adaugă 230 g ananas tăiat cubulețe, 1 lingură de oțet, 1 lingură de zahăr brun
  • Agită puțin, cât să se pătrundă toate ingredientele, și lasă-le aproximativ 6-7 minute la foc mic pentru a scădea.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui dulce-acrișor este foarte ușor de preparat și nu îți trebuie decât 3 ustensile pentru a o finaliza: 

  • tigaie mare,
  • bol mic,
  • lingură.

Timp de preparare al puiului dulce-acrișor

  • Gătești puiul în 10 minute
  • Lași toată compoziția să scadă 15 minute
  • Petreci, în total, în bucătărie 25 minute

Pui dulce-acrișor: Sfaturi de servire

  • Pentru o aromă mai intensă poți adăuga înainte să lași toată compoziția să scadă la foc mic, puțin ghimbir pisat. 
  • Ananasul în acest preparat va da nota specială. Împreună cu zahărul brun va transforma acest preparat într-unul complet nou și inedit. 
  • Zahărul brun va da o notă de caramel întregului preparat, îmbrăcândul într-o culoare arămie, plăcută. 
  • Sosul de soia are un gust puțin sărat, combinându-se perfect cu restul de ingrediente.
  • Pentru un gust și mai special, poți adăuga o jumătate de linguriță de ulei de susan.

Garnituri potrivite

  • pâine sau lipie 
  • piure de cartofi
  • spaghetti sau noodles.

Curaj! Hai în bucătărie

Ca să obții gusturi noi trebuie să ai câteodată puțin curaj. Puiul dulce-acrișor este prilejul optim să îți expui curajul și să-ți formezi propria ta „notă” de bucătar. Nu ezita să îți arăți personalitatea și să adaugi ingrediente care îți plac.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x