Pui dulce-acrișor

Puiul dulce-acrișor este combinația care modifică atmosfera în bucătărie. Rețeta este o combinație echilibrată de gusturi, suficient de interesantă cât să te facă să fii puțin mai îndrăzneț și să experimentezi arome noi.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
25 min.

Ingrediente pentru puiul dulce-acrișor

Ingredientele pentru această rețetă a fost alese pentru 4 porții medii, însă acestea pot varia dacă ai invitați la masă și ajustezi cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g ardei galben
  • 100 g ardei roșu
  • 100 g morcovi
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 g porumb în suc propriu
  • 50 ml sos de soia
  • 230 g ananas
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură zahăr brun

Cum se prepară puiul dulce-acrișor

Dacă îți dorești să ieși puțin din tipare în bucătărie, acesta este preparatul perfect. Are tot ce îi trebuie – gust, culoare și personalitate.

1. Caramelizează puiul

  • Pune într-o tigaie mare 2 linguri de ulei de floarea soarelui și adaugă 1 piept de pui La Provincia tăiat cubulețe. Gătește-l până se rumenește bine. 
  • Adaugă 100 g ardei galben și 100 g ardei roșu tăiat mărunt, 100 g morcovi tăiat fâșii și un cățel de usturoi zdrobit, agitând pentru 1-2 minute.

2. Combină celelalte ingrediente

  • Într-un bol mic, pune pe rând 50 g porumb în suc propriu și 50 ml sos de soia și amestecă bine. 
  • Pune amestecul în tigaie alături de pui și ardei și mai adaugă 230 g ananas tăiat cubulețe, 1 lingură de oțet, 1 lingură de zahăr brun
  • Agită puțin, cât să se pătrundă toate ingredientele, și lasă-le aproximativ 6-7 minute la foc mic pentru a scădea.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui dulce-acrișor este foarte ușor de preparat și nu îți trebuie decât 3 ustensile pentru a o finaliza: 

  • tigaie mare,
  • bol mic,
  • lingură.

Timp de preparare al puiului dulce-acrișor

  • Gătești puiul în 10 minute
  • Lași toată compoziția să scadă 15 minute
  • Petreci, în total, în bucătărie 25 minute

Pui dulce-acrișor: Sfaturi de servire

  • Pentru o aromă mai intensă poți adăuga înainte să lași toată compoziția să scadă la foc mic, puțin ghimbir pisat. 
  • Ananasul în acest preparat va da nota specială. Împreună cu zahărul brun va transforma acest preparat într-unul complet nou și inedit. 
  • Zahărul brun va da o notă de caramel întregului preparat, îmbrăcândul într-o culoare arămie, plăcută. 
  • Sosul de soia are un gust puțin sărat, combinându-se perfect cu restul de ingrediente.
  • Pentru un gust și mai special, poți adăuga o jumătate de linguriță de ulei de susan.

Garnituri potrivite

  • pâine sau lipie 
  • piure de cartofi
  • spaghetti sau noodles.

Curaj! Hai în bucătărie

Ca să obții gusturi noi trebuie să ai câteodată puțin curaj. Puiul dulce-acrișor este prilejul optim să îți expui curajul și să-ți formezi propria ta „notă” de bucătar. Nu ezita să îți arăți personalitatea și să adaugi ingrediente care îți plac.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international