pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui pe sticlă la cuptor

Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
100 min.

3.54 / 5

Ingrediente pentru pui pe sticlă la cuptor

Rețeta de mai jos se bazează pe un pui întreg cu o greutate aproximativă de 1,5 kg. Cel puțin patru persoane se vor bucura de preparat. Îi poți servi cu copănele, pulpe superioare, aripioare sau piept de pui.

Ingrediente

Cum se prepară puiul pe sticlă la cuptor

Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este una pe care îți recomandăm să o calculezi dinainte. Puiul va avea nevoie de un proces de marinare, ca să îi exploatezi frăgezimea. Rezultatul final va avea o crustă delicioasă.

1. Marinează puiul

  • Curăță 1 pui grill LaProvincia pe părțile de interior și exterior, fără să îl tai.
  • Îndepărtează tuleiele și asigură-te că nu există organe rămase în interiorul puiului.
  • Amestecă rozmarin, coriandru, boia de ardei dulce, sare, piper și 15 ml ulei într-un castron mic.
  • Atunci când amestecul de mirodenii devine uniform, unge puiul pe exterior și interior cu o pensulă.
  • Lasă puiul cu pieptul în jos la marinat în frigider, pentru circa 2 ore.

2. Pregătește cuptorul

  • Preîncălzește cuptorul pentru 2 minute, la 180 de grade.
  • Pune 1 ceapă tăiată în bucăți cât mai mici într-o sticlă de bere de 0,5 l, 5 boabe de piper, 3 frunze de dafin și apă caldă până când sticla se umple.
  • Adăpostește sticla într-o tavă de cuptor și completează cu 1,5 pahar de apă caldă, ½ măr tăiat felii și 2 linguri de vin alb sec.
  • Taie în jumătăți 4 căței de usturoi și adaugă-i în tavă.

3. Pregătește puiul

  • Unge puiul cu 35 ml ulei cu o pensulă, pe interior și exterior.
  • Fixează puiul cu ciocănele în jos pe sticlă.

4. Decorează puiul

  • Lasă preparatul în cuptor, pentru 1,5 ore.
  • Odată la 10 minute, deschide ușa cuptorului și unge puiul cu amestecul din tavă, folosind o lingură.
  • După ce puiul este gata, lasă-l să se odihnească pentru 10 minute.

 

Dificultate de preparare

Rețeta de pui pe sticlă la cuptor are nevoie de două etape – pregătirea sau marinarea puiului și prepararea în sine. Totuși, aceasta este o rețetă de dificultate medie. Ca ustensile, vei avea nevoie de:

  • Un castron mare
  • O sticlă de bere de 0,5 litri spălată și curățată de etichetă
  • O tavă pentru cuptor
  • O pensulă pentru gătit
  • Un castron mic

Timp de preparare al puiului pe sticlă la cuptor

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul pe sticlă la cuptor în 90 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 100 minute.

Pui pe sticlă la cuptor: Sfaturi de servire

  • În timpul preparării, puiul va lăsa o zeamă. Aceasta va contribui la formarea crustei și poate funcționa ca un sos pentru garnituri.
  • După gust, în tavă mai poți adăuga cartofi cruzi, ciuperci și/sau morcovi cruzi.
  • Dacă ai un pui întreg mai mic sau mai mare, adaptează timpul de preparare. Fiecărui kg întreg al puiului îi corespunde o oră de preparare.
  • Folosește un cronometru ca să ungi puiul, în timp ce se află în cuptor. În lipsa acestei acțiuni, crusta va fi moale și fadă.
  • Este important să speli bine sticla înainte să o folosești, ca să îndepărtezi eticheta și lipiciul. Îți recomandăm o sticlă de bere sau una de sifon.
  • Nu știi dacă puiul tău este gata? Crestează unul dintre copane. Dacă puiul nu elimină sânge, preparatul este bun de odihnit și pus pe masă.
  • Pentru un plus de gust, poți presăra ceapă verde și coriandru pe pui, după ce îl scoți din cuptor.
  • Legumele din tavă pot fi folosite ca garnituri.

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • Murături
  • Mujdei
  • Cartofi natur.

Pui pe sticlă la cuptor, bun întotdeauna

Rețeta de pui pe sticlă este asemănătoare cu cea de rotisor sau cu puiul umplut la cuptor. Gustul, însă, este unul unic și desăvârșit – fraged pe interior și exterior, dar cu o crustă crocantă.

Puiul împrumută gustul condimentelor, așa că vei învăța, în timp, ce condimente mai poți adăuga. Dacă ai terminat rețeta, strânge-i pe cei din casă la masă!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase