Pui vienez

Rețeta de pui vienez îți va deveni rapid un ajutor de nădejde. O prepari, o guști, apoi cauți o nouă ocazie să o gătești din nou. Se potrivește atât serilor în care vrei o cină nu neapărat rapidă, dar gustoasă, cât și prânzului luat împreună cu musafirii.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru puiul vienez

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 4 porții delicioase.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 400 g piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia
  • 400 g ciuperci
  • 350 ml lapte
  • 300 g smântână
  • 200 g cașcaval
  • 2 cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 lingură făină
  • ¼ linguriță curry
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Cum se prepară puiul vienez

Fie simplă (fără măr și cartofi), fie sub forma de mai sus, rețeta de pui vienez este ușor de preparat. Rezultatul ei va fi un preparat colorat, cu gust bogat.

1. Ocupă-te de ingrediente

  • Taie mărunt 2 cepe de dimensiuni medii.
  • Taie 400 g piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia în formă de fâșii și condimentează cu sare, piper și ¼ linguriță de curry.
  • Feliază 400 g ciuperci.
  • Taie rondele 2 cartofi.
  • Rade 200 g cașcaval.

2. Bagă primii nominalizați la cuptor

  • Unge un vas pentru cuptor cu puțin ulei de măsline. Adaugă curry, ceapă și piper și pregătește terenul pentru puiul tăiat.
  • Odată ce ai adăugat puiul, amestecă și dă totul la cuptor.
  • Lasă amestecul să se coacă pentru 15 minute.

3. Ocupă-te de ciuperci

  • Călește ciupercile într-o tigaie cu puțin ulei până când devin aurii.
  • Adaugă-le peste preparatul de la cuptor.

4. Continuă procesul

  • După 2-3 minute, adaugă cartofii.
  • Acoperă vasul cu o folie de staniol și lasă mâncarea să se prepare pentru încă 20 de minute.

5. Fă magia cu sosul

  • Fierbe 350 ml lapte la foc mic. Adaugă-i 1 lingură de făină și amestecă ușor.
  • Pune 300 g smântână și o jumătate din cantitatea de cașcaval ras.
  • Atunci când ai un amestec omogen, verifică cuptorul.
  • Toarnă sosul alb peste preparat și cealaltă jumătate de cașcaval ras.
  • Lasă mâncarea să prindă gust pentru încă 25 minute.
  • Atunci când cașcavalul devine auriu-închis, poți să îți urezi ”poftă bună”.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui vienez este una de dificultate mică, tocmai pentru că nu ai nevoie de multe intervenții. Ingredientele sunt comune, la fel ca procesul de preparare. Ca ustensile de bucătărie, vei avea nevoie de:

  • Cuțit
  • Tocător de lemn
  • Vas ceramic termorezistent
  • Tigaie
  • 5 castroane
  • 1 ibric
  • 1 lingură de lemn

Timp de preparare al puiului vienez

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul vienez în 60 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 70 minute.

Pui vienez: Sfaturi de servire

  • Smântâna ideală preparat are un conținut de grăsime de circa 12%.
  • Prea multe lactate în sos sau ai intoleranță la lactoză? Poți înlocui laptele cu apă și smântâna clasică cu smântână pentru gătit.
  • Poți fierbe totul pe aragaz, în locul cuptorului, însă va trebui să pui ceapa și pieptul de pui la călit, apoi cartofii la fiert și, apoi, să îi scoți, ca să îi pregătești de sos.
  • Pentru un plus de culoare, poți adăuga o legătură de pătrunjel tocat la final în preparat, alături de cașcavalul ras.
  • Pentru un plus de gust, poți adăuga un măr tăiat felii subțiri, odată cu puiul.
  • Înainte să adaugi sosul, vei observa că bucățile de pui se lipesc între ele. Le poți dezlipi cu o lingură din lemn sau silicon.
  • Dacă vrei să gătești rețeta din nou, îți recomandăm să o încerci și cu pulpe dezosate.
  • Poți înlocui făina pentru sos cu amidon.

Garnituri potrivite

  • Salată bulgărească
  • Roșii
  • Amestec de legume
  • Orez
  • Cartofi prăjiți

Pui vienez, bun oricând

Puiul vienez este ușor de preparat, mai ales atunci când ai suficient timp la dispoziție. Este chiar una dintre cele mai populare rețete cu pui. Deși ai nevoie să deschizi cuptorul de câteva ori, vei observa că preparatul necesită mai degrabă o cronometrare riguroasă, decât să îl verifici la fiecare câteva minute.

Rețeta de pui vienez aduce împreună farmecul ciupercilor, al sosului alb, al cașcavalului folosit în mâncare și, bineînțeles, pe cel al puiului de casă. Include-l în planurile pentru cină și vei înțelege de ce musafirii își vor dori să servească încă o porție.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.