Pulpe de pui cu varză călită

Pulpele de pui cu varză călită întrec și cele mai sofisticate rețete gourmet. Atunci când vrei să mergi la sigur și să pregătești ceva pe placul tuturor, această rețetă reprezintă una dintre cele mai bune alegeri.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu varză călită

Această reţetă a fost gândită pentru 6 porţii. Pentru o cantitate diferită, ajustează ingredientele.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 6 pulpe de pui LaProvincia
  • 1 varză medie
  • 2 cepe
  • 4 roșii mari
  • ulei de măsline
  • 1 legătură de mărar
  • 1 ceașcă cu apă
  • sare
  • piper

Cum se prepară pulpele de pui cu varză călită

Un preparat care se gătește adesea în bucătăria românească, mai ales de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Pulpele de pui cu varză călită sunt pe placul tuturor și tocmai bune atunci când vrei să gătești ceva consistent, fără să depui un efort prea mare.

1. Pregăteşte ingredientele

  • Toacă mărunt 1 varză de mărime medie și freac-o cu puțină sare.
  • Taie fin 2 cepe.
  • Curăță de coajă și taie în cubulețe 4 roșii mari.
  • Toacă 1 legătură de mărar.
  • Condimentează 6 pulpe de pui LaProvincia cu sare și piper.

2. Gătește pulpele de pui

  • Pune într-o tavă de cuptor cele 6 pulpe de pui LaProvincia și stropește-le cu ulei de măsline.
  • Toarnă 1 ceașcă cu apă în tavă.
  • Pune tava la cuptor timp de 50 de minute sau până când se rumenesc pulpele de pui.

3. Prepară varza

  • Pune la călit, într-o cratiță, cele 2 cepe tăiate mărunt.
  • Adaugă varza taiată și amestecă.
  • Lasă varza pe foc timp de 15 de minute, dacă este nevoie adaugă puțină apă.
  • Pune în cratiță cele patru roșii tăiate cuburi, amestecă și lasă preparatul pe foc timp de încă 20 minute sau până când s-a gătit complet.
  • Condimentează cu sare și piper după gust.
  • Pune mărarul tocat deasupra.

4. Aranjează în farfurie

  • Așază pe o farfurie o porție de varză călită.
  • Pune lângă varză o pulpă de pui bine rumenită.
  • Bucură-te de gustul tradițional.

Rețeta se prepară ușor, partea cea mai complicată fiind tocatul verzei. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • cuțit,
  • tavă cuptor,
  • cratiţă,
  • tocător de lemn,
  • lingură de lemn,
  • ceașcă.

Timp de preparare pulpe de pui cu varză calită

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești varza și pulpele de pui în 50 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.

Pulpe de pui cu varză călită: Sfaturi de servire

  • Pulpele de pui cu varză călită sunt bune pentru un prânz gustos și consistent sau o cină de sărbătoare.
  • Neavând grăsimi este un preparat care nu îngrașă.
  • Această rețetă este tocmai bună atunci când vrei să mănânci ceva cald și gustos.

Garnituri potrivite

  • ardei iuţi,
  • mămăligă,
  • pâine.

Pulpe de pui cu varză călită, bune de pus pe masă

Pregătește această rețetă pentru întreaga familie. În funcție de gust și anotimp se poate folosi varză proaspătă sau murată, rezultatul fiind la fel de gustos.

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international