Rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor îți aduce gust, culoare și proteine în farfurie. Combinația dintre măsline, condimente și carnea de pui este un deliciu atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Ingrediente pentru pulpe de pui dezosate la cuptor
Ingredientele acestei rețete au fost calculate pentru patru porții. Poți ajusta cantitățile dacă dorești să gătești mai mult, însă îți recomandăm să folosești o tavă încăpătoare, astfel încât fripturile să nu se atingă între ele.
Ingrediente
Descarcă ebook-urile preferate cu rețete și sfaturi în bucătărie.
Cum se prepară: pulpe de pui de curte dezosate la cuptor
Rețeta de pulpe de pui de curtedezosate la cuptor este ușor de pus în practică și greu de uitat. Îți vei aminti de ea de fiecare dată când vei căuta un gust bogat de carne de pui, cu o garnitură bună de lins pe degete.
Amestecă pătrunjelul cu sare, piper, cimbru, rozmarin și boia de ardei dulce.
2. Pune carnea la adunat arome
Trece fiecare bucată de carne prin amestecul de condimente și pune-o într-un bol.
Toarnă condimentele rămase deasupra și amestecă ușor.
Acoperă carnea și las-o la frigider pentru o oră.
3. Pregătește portia pui de curte pentru copt
Unge o tavă de cuptor cu 30 g ulei.
Transferă carnea într-o tavă de cuptor și completează cu condimentele folosite mai sus.
Adaugă ¾ cană de apă.
Lasă totul în cuptor pentru 30 de minute.
4. Completează cu măslinele
Strecoară 200 g măsline și pune-le peste carnea din cuptor.
Pune din nou tava în cuptor și acoperă cu folie pentru gătit.
Lasă preparatul în cuptor pentru alte 30 minute.
Sosul îi aduce mai multă savoare, mai ales dacă are în compoziție și grăsime de pui natural. Se potrivește perfect cu o garnitură sănătoasă, în stil mediteraneean, care să echilibreze platoul.
Adaugă și puțin rozmarin care să dea un iz savuros și aromat, astfel încât platoul să devină preferetatul familiei.
Dificultate de preparare
Deși pare că îți răpește ceva timp, rețeta e una ușoară pentru care petreci, de fapt, câteva minute preparând ingrediente. În rest, se gătește în cuptor. Ca ustensile, ai nevoie de:
tavă de cuptor termorezistentă,
cuțit,
tocător din lemn,
castron,
capac,
cană,
folie pentru gătit.
Timp de preparare a pulpelor de pui dezosate la cuptor
Prepari ingredientele în 70 minute;
Gătești pulpele de pui dezosate la cuptor în 60 minute;
Petreci în bucătărie, în total, 130 minute.
Pulpe de pui dezosate la cuptor: Sfaturi de servire
Pentru un plus de gust, poți adăuga o foaie de dafin și câțiva căței de usturoi în sos, atunci când îndepărtezi folia.
Îți recomandăm măslinele negre, deoarece au un gust neutru și nu ”acaparează” preparatul precum cele verzi sau kalamata.
Rețeta se poate adapta și pentru piept de pui, pulpe cu os (va trebui să ajustezi timpul, pentru că osul conduce căldura și se vor pregăti mai repede) sau chiar un pui întreg.
Sosul conține grăsimea scursă din pui. Îl poți folosi împreună cu friptura, garnitura sau îl poți da deoparte.
Poți să adaugi și roșii cherry în sos. Dacă vrei ca aroma să rămână întipărită pe papilele gustative ale mesenilor, poți folosi crenguțe proaspete de rozmarin, în locul celor uscate.
Garnituri potrivite
Piure de cartofi
Piure de legume
Orez
Salată verde
Salată de varză murată
Măsline
Pulpe de pui dezosate la cuptor, bune de cină
Pulpele de pui dezosate la cuptor sunt delicioase, consistente și aromate. Le poți prepara în timp ce te ocupi de alte activități prin casă.
Vrei să îți aduni apropiații la o cină gustoasă? Îți recomandăm rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor.