Pulpe de pui pe pat de leurdă și legume

Rapid și gustos! Aroma primăverii vine într-o farfurie colorată și savuroasă pe care o poate găti oricine într-un timp foarte scurt. Nu ai nevoie de tehnici complicate de gătire sau de ustensile multe, iar rezultatul îți va aduce multe complimente de la familie și invitați.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.

Ingrediente pentru pulpe de pui pe pat de leurdă și legume

Din ingredientele folosite în rețetă rezultă 2 porții. Dacă vrei să prepari masa pentru mai multe persoane, ajustează cantitățile în funcție de numărul de persoane așteptate la masă.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 400 g pulpe de pui LaProvincia
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi de mărime medie
  • 1 legătură de leurdă
  • 4-5 ciuperci mari
  • 2 linguri de ulei
  • piper
  • sare

Cum se prepară pulpele de pui pe pat de leurdă și legume

Această rețetă este un preparat specific primăverii deoarece doar în această perioadă găsești toate ingredientele necesare. În 45 de minute obții o carne fragedă de pui, cu legume cremoase și leurdă aromată pentru o masă de prânz ușoară sau o cină gustoasă.

1. Pregătește ingredientele

  • Șterge cu un șervețel absorbant și porționează 400 g de pulpe de pui LaProvincia.
  • Asezonează-le cu sare și piper după gust.
  • Curăță și toacă rondele 2 fire de ceapă verde, 1 fir de praz și 2 morcovi.
  • Toacă grosier 4-5 ciuperci mari.
  • Spală și toacă mărunt 1 legătură mare de leurdă proaspătă.

2. Începe să gătești 

  • Pune 2 linguri de ulei la încins într-o tigaie medie și adaugă pulpele de pui. Lasă-le să se rumenească la foc mediu pentru 5 minute pe fiecare parte și apoi scoate-le pe o farfurie.
  • În grăsimea rămasă în tigaie pune ceapa verde și prazul și călește-le pentru 2 minute. 
  • Adaugă feliile de morcov, lasă-le 2 minute și apoi pune și ciupercile. Acoperă tigaia cu un capac și lasă la foc mediu 3 minute.
  • Pune pulpele de pui în tigaie, 100 ml de apă, sare și piper și acoperă din nou tigaia. Lasă totul la foc mic pentru 20 de minute, amestecând ușor din când în când.

3. Finalizează preparatul

  • Oprește focul și adaugă în tigaie leurda spălată și tocată.
  • Amestecă bine și lasă mâncarea să se așeze pentru 4-5 minute.
  • Poftă bună!

Dificultate de preparare

Pulpele de pui pe pat de leurdă și legume se prepară în 45 de minute, iar gradul de dificultate este scăzut. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tocător,
  • cuțit,
  • tigaie,
  • farfurie,
  • lingură.

Timp de preparare pulpe de pui pe pat de leurdă și legume

  • Pregătești ingredientele în 15 minute.
  • Gătești totul în 30 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 45 minute.

Pulpe de pui pe pat de leurdă și legume: Sfaturi de servire

Pentru această rețetă poți folosi piept de pui sau aripioare de pui în loc de pulpe. Dacă vrei un gust mai intens de leurdă, folosește o legătură și jumătate sau chiar două. Mâncarea se servește caldă cu o garnitură la alegere.

Garnituri potrivite

  • orez,
  • cartofi la cuptor,
  • piure de cartofi,
  • pâine proaspătă,
  • mămăliguță.

Pulpe de pui pe pat de leurdă și legume, arome primăvăratice și gust bogat

Primăvara are multe ingrediente inedite și gustoase de oferit. Leurda este unul dintre ele și se potrivește foarte bine cu carnea de pui, pe care o îmbogățește cu o aromă subtilă și plăcută. Prepară rapid și ușor pulpele de pui pe pat de leurdă și legume pentru o masă de prânz sau o cină gustoasă și sănătoasă.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x