Ruladă cu pui

Rulada cu pui este un aperitiv gustos, colorat și sățios. Îl poți servi acasă ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la cină. Rulada este foarte potrivită iernii, mulțumită Sărbătorilor. În plus, este și ușor de făcut.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru rulada cu pui

Pentru că vorbim despre un aperitiv potrivit, în mod special, petrecerilor, ingredientele de mai jos au fost calculate pentru opt-zece porții. Dacă vrei să faci preparatul pentru cină, poți adapta cantitățile ușor.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 2 bucăți de piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia
  • 7 ouă
  • 12 felii de șuncă de Praga
  • 2 linguri miere
  • 300 ml vin alb demisec
  • ½ linguriță cimbru
  • ¼ linguriță boia de ardei dulce
  • sare
  • piper.

Cum se prepară rulada cu pui

Iată secretul unei rulade de pui care va fi apreciată atât de adulți, cât și de copii. Mai jos găsești pașii de preparare.

1. Pregătește ingredientele

  • Fierbe 7 ouă la foc mic, pentru 10 minute. Lasă-le la răcit și decojește-le.
  • Taie ouăle rondele.
  • Desprinde și tate 2 bucăți de piept de pui întreg LaProvincia cu un ciocan de bucătărie.
  • Taie marginile bucăților, astfel încât să iasă niște fâșii. Însă, nu tăia până la capăt.
  • Condimentează fâșiile cu ½ linguriță cimbru, ¼ linguriță boia de ardei dulce, sare și piper.

ingrediente rulada de pui

2. Amestecă ingredientele

  • Distribuie 12 felii de șuncă de Praga și rondelele de ou pe lungimea fâșiilor.
  • Rulează fâșiile astfel încât să obții două aperitive.
  • Leagă rulada de pui pe lung și pe lat cu ață alimentară.

3. Mută în cuptor

  • Unge o folie de aluminiu cu ulei.
  • Împachetează rulada în folia de aluminiu și pune totul într-o tavă.
  • Lasă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 30 de minute.

rulada de pui in tava

4. Finalizează proiectul

  • Scoate rulada de pui din cuptor și desprinde folia. Unge bucățile cu 2 linguri de miere și stropește-le cu 300 ml vin alb demisec.
  • Stropește, apoi, cu puțină apă și mai las-o în cuptor pentru încă 30 de minute.
  • Odată la 10 minute, stropește rulada cu sosul scurs în tavă.
  • Rulada de pui este gata atunci când este rumenită.
  • Taie firele de ață și taie rulada felii, atunci când vrei să o mănânci.

Dificultate de preparare

Rețeta de ruladă de pui este ușor de pus în practică. Ai nevoie de atenție la câteva etape însă procesul este simplu. Iată de ce ustensile de bucătărie ai nevoie:

  • Ciocan de bucătărie
  • Tocător de lemn
  • Cratiță mică
  • Cuțit
  • Ață alimentară
  • Tavă de cuptor.

Timp de preparare al ruladei cu pui

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești rulada cu pui în 50 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.

Ruladă cu pui: Sfaturi de servire

  • Rulada cu pui este pe cât de simplă, pe atât de ofertantă. Poți adăuga alte ingrediente, cum ar fi usturoi, ardei gras, ciuperci, cașcaval ras și nu numai.
  • Pentru decor poți folosi și pătrunjel proaspăt.
  • Rulada de pui se poate servi atât caldă, cât și rece.

Garnituri potrivite

  • Alte mâncăruri de tip aperitiv.
  • Salată verde.
  • Salată de varză proaspătă.
  • Amestec de legume.

Ruladă cu pui, bună la fiecare petrecere

Rulada de pui este o mâncare pe care puțini o gătesc des, pentru că pare dificil de făcut. După cum ai văzut mai sus, nu este. Totul ține de strictețea cu care urmezi pașii din rețetă.

Odată ce ai făcut prima ruladă de pui, probabil că vei dori să experimentezi. Îți recomandăm să te joci cu ingredientele și te susținem, dacă vrei să servești mai multe tipuri de ruladă de pui, ca aperitive.

 

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.