Salată grecească cu piept de pui la grătar

Ce face o salată normală să se transforme într-una grecească? Măslinele? Telemeaua? Faptul că adaugi un „opaa” după ce termini de gătit? Cel mai probabil toate cele enumerate, însă, pe lângă toate acestea, pieptul de pui nu trebuie să lipsească. Mai ales dacă e făcut la grătar!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
35 min.

Ingrediente salată grecească cu piept de pui la grătar

Ingredientele au fost calculate pentru o porție.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 150 g piept de pui LaProvincia
  • 100 g salată verde creaţă
  • 100 g roşii proaspete
  • 100 g castravete proaspăt
  • 50 g telemea de vacă 14% grăsime
  • 15 g măsline negre
  • ½ linguriţă ulei de măsline
  • 1 linguriţă oţet de mere

Cum se prepară salata grecească cu piept de pui la grătar

1. Gătește puiul

Unge grătarul cu grăsime înainte de a pune carnea pe el pentru a preveni lipirea acesteia. După ce ai uns grătarul, șterge resturile de alimente de pe el și curăță-l cu un șervet de bucătărie. Încinge foarte bine grătarul. Prepară pieptul de pui, condimentându-l cu sare și piper.

2. Taie legumele

Într-un bol separat taie cubulețe 100 g roșii proaspete, 100 g castravete proaspăt. După care rupe 100 g de salată eisberg cu mâna, pentru a-și păstra toți nutrienții. Nu uita să speli bine legumele înainte de a le pune în bol.

3. Adaugă brânza și măslinele

Taie cubulețe 50 g telemea de vacă 14% grăsime și pune alături de ingredientele anterioare împreună cu 15 g măsline negre.

4. Asamblează salata

După ce puiul a fost rumenit bine pe grătar, taie cubulețe și aruncă în bolul cu salata. Atenție mare la carnea de pe grătar să nu se ardă, gustul va fi unul foarte neplăcut! Dressingul va consta din jumătate de linguriță de ulei de măsline și 1 linguriță de oțet de mere.

Dificultate de preparare

Salata grecească este foarte ușor de preparat și oferă o consistență considerabilă datorită puiului, brânzei și legumelor. Pentru a avea energie tot restul zilei este de preferat ca salata să fie savurată pe parcursul zilei.

Ca ustensile ai nevoie de:

  • o tigaie cu grill sau un grătar,
  • un bol pentru a prepara legumele,
  • un cuțit mediu.

Timp de preparare:

  • Pregătirea grătarului: 15 minute
  • Pregătirea salatei: 5 minute
  • Prepararea cărnii pe grătar: 10 minute
  • Ornarea salatei și servirea acesteia: 5 minute

Salată grecească cu piept la grătar: Sfaturi de servire

  • În locul castraveților, roșiilor sau salatei se pot adăuga fără nicio problemă: ardei gras, porumb, ridiche, morcov feliat.
  • Atenție sporită la carnea de pe grătar. Dacă acesta este bine încins și uns în prealabil, carnea poate să se rumenească foarte repede. Se recomandă aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte atunci când pregătiți puiul.
  • În loc de telemea se poate adăuga fără probleme brânză slabă de vacă sau oaie, brânză feta sau tofu.

Garnituri potrivite

  • Preparatul se poate servi cu orice tip de pâine, însă pentru o potențare a gustului, îți recomandăm pâinea cu semințe.
  • Se mai poate adăuga porumb, pentru un gust dulceag și plăcut.

Direct din bucătărie, la tine în farfurie

Dacă ai auzit de Grecia, cu siguranță ai auzit și de Dionisos, zeul băuturii și al petrecerilor. Grătarul și alcoolul sunt înfrățiți, așa că adaugă un pahar de vin la masă. Nu uita de cei mici! Adu-le și lor gustul Greciei printr-un pahar de suc de struguri!

avatar
  Urmareste  
Notificare pentru
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international