Șnițel din piept de pui la cuptor

Dacă ai poftă de un șnițel din piept de pui la cuptor, atunci îl poți prepara în mai puțin de o oră. Sănătos, cu un gust bogat și apetisant - șnițelul devine rapid motivul pentru care abia aștepți să ajungi la masă.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
55 min.

Ingrediente pentru șnițele din piept de pui la cuptor

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o cină de 4 persoane. Dacă vrei, poți ajusta cantitățile sau te poți bucura de șnițele și la următoarea masă.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 piept de pui LaProvincia
  • 100 g cașcaval
  • 6 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • boia din ardei dulce
  • măghiran
  • sare

Cum se prepară șnițelele din piept de pui la cuptor

Ai de urmat doar câțiva pași ca să prepari cele 8 șnițele de pui la cuptor. Citește cu atenție indicațiile de mai jos și urmează instrucțiunile!

1. Pregătește carnea

  • Taie 1 piept de pui LaProvincia în felii late, subțiri cam de un deget. Ar trebui să ai circa 8 felii.
  • Amestecă sare, măghiran și boia de ardei dulce și condimentează carnea. Las-o deoparte.

2. Pregătește viitoarea crustă

  • Amestecă 2 linguri de pesmet, cu 2 linguri de făină într-un castron.
  • Dă pe răzătoare 100 g de cașcaval și amestecă rezultatul cu 4 linguri de pesmet.
  • Bate 2 ouă într-un alt vas.
  • Trece ouăle prin cele trei amestecuri, în ordinea: făină – ouă bătute – cașcaval.

3. Pune șnițelele în cuptor

  • Preîncălzește cuptorul la foc mediu – mare.
  • Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și pune bucățile de piept de pui în tavă.
  • Rumenește șnițelele pentru 20 de minute, apoi întoarce-le.

Dificultate de preparare

Este ușor să prepari șnițele din piept de pui la cuptor. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • 1 cuțit
  • tocător
  • 3 castroane
  • tavă de cuptor

Timp de preparare a șnițelelor din piept de pui la cuptor

  • Prepari ingredientele în 15 minute;
  • Gătești șnițelele din piept de pui la cuptor în 40 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 55 minute.

Șnițele din piept de pui la cuptor de pui: Sfaturi de servire

  • Dacă vrei un plus de gust, poți adăuga o crustă de fulgi de porumb deasupra celei din pesmet.
  • Dacă feliile de pui au ieșit prea groase ori inegale după tăiere, poți să le bați cu un ciocănel de bucătărie. Pune fiecare felie între două folii de plastic, ca să păstrezi tocătorul curat.
  • Pentru un plus de aromă, picură puțin ulei de măsline deasupra șnițelelor, când le bagi la cuptor și când le întorci. Atenție, însă, cantitatea de ulei trebuie să fie foarte mică.

Garnituri potrivite

  • Salată verde
  • Salată de murături
  • Salată de crudități

Șnițelele din piept de pui la cuptor, bune lângă o salată

Rețeta de șnițele din piept de pui reprezintă o alternativă gustoasă la alegerile clasice ce includ alte tipuri de carne.

Poți alege să pregătești șnițele din piept de pui la cuptor pentru o cină de primăvară sau vară, atunci când vrei să mănânci ceva ușor, combinat cu ceva proaspăt – garnitura de salată. Poftă bună!

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.
Ia-ți cadoul Craciun!