Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Tagliatelle cu piept de pui

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

4.83 / 5

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară tagliatelle cu piept de pui 

Prepară un meniu delicios în stil mediteraneean, cu o porție de piept de pui.

Această rețetă este extrem de rapidă pentru zilele pline, în care nu ai timp să prepari mai nimic, dar ai totuși nevoie de o masă gustoasă care îți oferă nutrienții necesari.

tagliatelle cu piept de pui organic

1. Pregătește ingredientele pentru tagliatelle cu piept de pui 

  • Taie 400 g de piept de pui LaProvincia în cuburi.
  • Strivește 4 căței de usturoi.
  • Toacă 1 legătură de pătrunjel.
  • Pune 300 g de tagliatelle la fiert.

2.  Prepară sosul de smântână cu piept de pui 

  • Pune într-o tigaie 1 lingură de ulei de măsline la încins.
  • Adaugă usturoiul pisat și pieptul de pui tăiat.
  • Toarnă zeama de la 1 jumătate de lămâie.
  • Gătește puiul la foc mediu timp de 20 de minute sau până când capătă o culoare aurie.
  • Adaugă 400 ml smântână și amestecă până când sosul devine cremos.
  • Condimentează cu sare și piper.

3. E timpul să mâncăm

  • Așază tagliatellele într-o farfurie puțin adâncă.
  • Pune sosul de smântână deasupra.
  • Ornează cu parmezan ras și pătrunjel.

Adu mai mult pentru cei dragi la tine în bucătărie cu un preparat ușor și în stil italienesc. Pastele late se îmbină perfect cu parmezanul care se topește și cu sosul delicios care le înmoaie. Puiul este cel care echilibrează această farfurie, că tu să te bucuri de un meniu savuros, în orice moment al zilei. Este perfect pentru întâlniri cu cei dragi și totodată îți conferă și nutrienții necesari pentru starea ta de bine. Gateste si tu un meniu cu tagliatelle cu piept de pui.

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x