Risotto și buratta sunt preparate cu specific italienesc care fac echipă excelentă.
Curăță 2 cepe medii și 2-3 căței de usturoi. Pune-le la călit în 50 ml ulei vegetal cu puțină sare, până ceapa devine sticloasă. Mărunțește pieptul de pui și adaugă-l în tigaie. Pentru a rămâne fraged, trebuie ca focul să fie mediu.
Când puiul se rumenește, pune-l deoparte într-o farfurie și adaugă în tigaie 250 g orez Arborio. Călește până când boabele se întăresc. Adaugă apoi 700 ml supă de pui.
Când orezul este aproape gata, toarnă peste 100 ml vin alb sec și mai fierbe 5 minute. Înainte de a opri focul adaugă 50 g parmezan răzuit. În cazul în care lichidul nu se evaporă, mai lasă pe foc.
Pentru plating, pune pe o farfurie întinsă un strat de parmezan răzuit din cel rămas, 3 linguri de risotto și deasupra câte o burrata. Presară câteva microplante deasupra și bucură-te de explozia de arome!