pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Risotto cu pui și burrata

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
100 min.
Cantitate
4 porții

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se prepară risotto cu pui și burrata

Risotto și buratta sunt preparate cu specific italienesc care fac echipă excelentă.

Curăță 2 cepe medii și 2-3 căței de usturoi. Pune-le la călit în 50 ml ulei vegetal cu puțină sare, până ceapa devine sticloasă. Mărunțește pieptul de pui și adaugă-l în tigaie. Pentru a rămâne fraged, trebuie ca focul să fie mediu. 

Când puiul se rumenește, pune-l deoparte într-o farfurie și adaugă în tigaie 250 g orez Arborio. Călește până când boabele se întăresc. Adaugă apoi 700 ml supă de pui

Când orezul este aproape gata, toarnă peste 100 ml vin alb sec și mai fierbe 5 minute. Înainte de a opri focul adaugă 50 g parmezan răzuit. În cazul în care lichidul nu se evaporă, mai lasă pe foc.

Pentru plating, pune pe o farfurie întinsă un strat de parmezan răzuit din cel rămas, 3 linguri de risotto și deasupra câte o burrata. Presară câteva microplante deasupra și bucură-te de explozia de arome!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase