pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ruladă de pui cu leurdă și brânză

Rulada de pui cu leurdă și brânză poate fi servită la prânz sau cină cu o garnitură la alegere, dar poate fi și un aperitiv gustos. Puiul are o crustă crocantă și o umplutură aromată și cremoasă care surprinde prin gustul proaspăt.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente pentru ruladă de pui cu leurdă și brânză

Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 2 porții. Dacă vrei să prepari masa pentru mai multe persoane ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară ruladă de pui cu leurdă și brânză

Rețeta de ruladă de pui este foarte simplă și rapidă. Deși pare complicat de gătit, ai nevoie doar de câteva ingrediente. Pieptul de pui umplut cu leurdă aromată și brânză gustoasă se întinde ușor și poate fi preparat pentru masa de prânz sau pentru cina în familie.

1. Pregătește puiul

  • Șterge cu un șervețel absorbant 1 piept de pui LaProvincia dezosat și fără piele
  • Taie pieptul de pui pe jumătate și desfă fiecare jumătate ca pe un șnițel mare printr-o tăietură pe lungime.
  • Pune carnea în folie alimentară și frăgezește-l cu bătătorul de carne.
  • Condimentează fiecare bucată de carne cu sare și piper după gust și 2 linguri de ulei de măsline. Masează-le bine și lasă-le la temperatura camerei pentru 10 minute.

2. Prepară umplutura

  • Spală și toacă fâșii 2 legături mari de leurdă.
  • Pune 50 g de unt la topit într-o tigaie și apoi adaugă leurda tocată. Ține la foc mediu până ce verdeața se înmoaie.
  • Condimentează cu puțină sare, adaugă 150 g brânză de burduf sfărâmată și oprește focul. Amestecă bine!

3. Asamblează totul

  • Împarte umplutura în două părți egale și pune-le pe cele două bucăți de piept de pui. 
  • Întinde umplutura pe toată suprafața bucăților de pui și apoi rulează-le pe fiecare.
  • Leagă cele două rulouri cu ață și pune-le la congelator pentru 30 de minute.

4. Finalizează preparatul

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapează tava cu hârtie de copt.
  • Pune 2-3 linguri de pesmet într-o farfurie întinsă și bate 3 ouă într-un bol încăpător.
  • Trece fiecare ruladă prin ou și apoi prin pesmet și pune-le în tavă de cuptor.
  • Lasă totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  • Savurează cu poftă!

Intră acum pe La Provincia și comandă produsul pentru preparatul tău. Vei fi desemnată cea mai bună gospodină datorită rețetei cu ruladă de pui cu leurdă și brânză.

Dificultate de preparare

Rulada de pui cu leurdă și brânză este gata în 60 de minute, la care se adaugă cele 30 de minute pe care trebuie să le petreacă la congelator și are un grad de dificultate scăzut. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit, 
  • bătător de carne,
  • farfurie,
  • bol,
  • tigaie.

Timp de preparare ruladă de pui cu leurdă și brânză

  • Pregătești ingredientele în 45 minute.
  • Gătești totul în 45 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Ruladă de pui cu leurdă și brânză: Sfaturi de servire

Pentru acest preparat poți folosi orice tip de brânză care se topește bine. Brânza de burduf completează foarte bine aroma de leurdă, dar poți folosi și brânză Cheddar, Emmentaler sau chiar telemea sărată.

Garnituri potrivite

  • Orez,
  • Cartofi la cuptor,
  • Piure de cartofi,
  • Legume la cuptor,
  • Salată proaspătă.

Ruladă de pui cu leurdă și brânză, cu gust autentic și bogat 

Preparatul este pe cât de simplu, pe atât de special. Primăvara ajunge în farfuria ta cu astfel de mâncăruri și cu salate proaspete de verdețuri și legume pe care le găsești la piață și în magazine în perioada aceasta. Savurează primăvara!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase