pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Ruladă de pui umplută cu pesto

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
70 min.
Cantitate
6 porții

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se prepară ruladă de pui umplută cu pesto

Aroma savuroasă de piept de pui și parfumul intens de busuioc din sosul pesto se armonizează perfect în această rețetă de ruladă.

Curăță, spală și usucă 1 kg de piept de pui dezosat și bate-l ușor cu un ciocan de bucătărie până se aplatizează, ca să poți apoi să îl rulezi. Asezonează-l cu sare, piper și, dacă vrei, ierburi aromatice.

Amestecă într-un bol 2 linguri de ulei, 1 lingură zeamă de lămâie și 2 linguri miere. Vei folosi această marinadă pentru a unge puiul la final.

Întinde pieptul de pui, distribuie sosul pesto pe întreaga suprafață a cărnii, rulează și leagă rulada din loc în loc cu sfoară. Transferă într-o tavă pentru cuptor, unge puiul cu marinadă și lasă la cuptor 50 de minute la 180 de grade Celsius. Vei ști că e gata când puiul este rumenit și furculița pătrunde ușor în carne.

Cam atât pentru această rețetă. Este simplă, de efect și intens aromată, perfectă pentru un prânz chill, acasă.

 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase