Aroma savuroasă de piept de pui și parfumul intens de busuioc din sosul pesto se armonizează perfect în această rețetă de ruladă.
Curăță, spală și usucă 1 kg de piept de pui dezosat și bate-l ușor cu un ciocan de bucătărie până se aplatizează, ca să poți apoi să îl rulezi. Asezonează-l cu sare, piper și, dacă vrei, ierburi aromatice.
Amestecă într-un bol 2 linguri de ulei, 1 lingură zeamă de lămâie și 2 linguri miere. Vei folosi această marinadă pentru a unge puiul la final.
Întinde pieptul de pui, distribuie sosul pesto pe întreaga suprafață a cărnii, rulează și leagă rulada din loc în loc cu sfoară. Transferă într-o tavă pentru cuptor, unge puiul cu marinadă și lasă la cuptor 50 de minute la 180 de grade Celsius. Vei ști că e gata când puiul este rumenit și furculița pătrunde ușor în carne.
Cam atât pentru această rețetă. Este simplă, de efect și intens aromată, perfectă pentru un prânz chill, acasă.