Cum se prepară salata cu piept de pui la grătar și avocado
Această rețetă îți prezintă salata cu piept de pui la grătar într-o perspectivă nouă, modernă, delicioasă. O prepari în mai puțin de oră.
1. Pregătește pieptul de pui pentru grătar
- Feliază 2 bucăți de piept de pui LaProvincia, dezosat și fără piele.
- Toacă 1 cățel de usturoi.
- Lasă puiul la marinat, pentru circa 2 ore, într-o lingură de ulei de măsline, ½ linguriță de oregano uscat, usturoiul tocat, sare și piper.
2. Pune puiul pe grătar
- Scoate pieptul de pui din marinadă și șterge-l cu un prosop de bucătărie.
- Pune bucățile de carne pe grătar și lasă-le la pregătit pentru 5 minute, pe fiecare parte.
- Lasă carnea la răcit pentru 5 minute.
3. Pregătește dressing-ul salatei
- Pune ¼ cană de ulei de măsline într-un bol.
- Adaugă 2 linguri de oțet de mere.
- Stoarce ½ lămâie și completează cu sucul rezultat.
- Adaugă ½ linguriță de muștar și ½ linguriță de oregano uscat.
- Pune sare și piper.
- Amestecă totul pentru 2-3 minute.
4. Finalizează salata cu piept de pui
- Taie o jumătate de salată și pune-o într-un bol mare.
- Curăță și taie 1 avocado în cuburi.
- Taie 4 castraveți felii și 1 cană de roșii cherry în jumătăți.
- Adaugă ½ conservă de porumb dulce.
- Taie ½ ceapă roșie julien și completează.
- Adaugă și ¼ cană de brânză feta tăiată cubulețe și ¼ cană de măsline Kalamata.
- Amestecă bine toate ingredientele și completează cu dressing-ul.
- Amestecă din nou și servește salata cu pui.
Dificultate de preparare
Această rețetă este extrem de ușoară și rapidă. Ca ustensile, ai nevoie de:
- tocător de lemn,
- cuțit,
- pungă alimentară cu fermoar,
- prosop de bucătărie din hârtie,
- 2 boluri mici,
- bol mare,
- grătar.
Timp de preparare a salatei cu piept de pui la grătar și avocado
- Prepari ingredientele în 20 minute;
- Gătești salata cu piept de pui la grătar în 10 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.
Salată cu piept de pui la grătar și avocado: Sfaturi de servire
- Înainte să servești masa, lasă salata pentru 10 minute în bol, astfel încât dressing-ul să se distribuie uniform.
- Rupe salata cu mâna, în loc să o tai cu cuțitul. Astfel, eviți situațiile în care gustul se schimbă de la contactul salatei cu metalul.
- Poți alege să marinezi puiul pentru mai mult timp. Însă va trebui să nu uiți de această etapă când încă nu ai plecat la grătar.
- Dacă vrei ca salata să fie și mai gustoasă, prăjește porumbul dulce fără ulei pentru câteva minute, suficient ca să își schimbe gustul și coaja să se înnegrească pe margini.
- Poți schimba ingredientele după preferințele personale legate de salate. Totuși, nu uita că puiul și avocado sunt responsabili pentru faptul că salata va fi una consistentă.
Garnituri potrivite
Salata cu piept de pui la grătar și avocado, bună la mesele în natură
Salata cu piept de pui la grătar și avocado este un deliciu de sezon. O poți prepara din ingrediente proaspete începând din martie și până în august – septembrie. Gustul va fi bogat, iar preparatul va fi tocmai bun de admirat și savurat.
Alege să pregătești o altfel de salată cu piept de pui la grătar și avocado și să îi surprinzi pe cei prezenți!