pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Salată de pui cu ghimbir

Preparatele cu puiul LaProvincia crescut la sol sunt întotdeauna delicioase și pline de gust, dar în această combinație de ingrediente pieptul de pui este pus și mai bine în evidență. Ghimbirul aromat, verdețurile proaspete, sosul dulce și grepfrutul acrișor se potrivesc cu savoarea pieptului de pui bine rumenit.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru salata de pui cu ghimbir

Ingredientele necesare acestei rețete au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să gătești pentru mai multe persoane, ajustează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară salata de pui cu ghimbir

Dacă ți-e poftă de un preparat fresh și nutritiv, salata de pui cu ghimbir este rețeta perfectă pentru tine! Descoperă gusturile noi ale tradiționalei salate cu legume, adăugând în preparatele tale arome diferite, precum ghimbirul. Această plantă aromată are gust ușor înțepător și se potrivește de minune cu puiul la tigaie. Salata combină gustul dulce cu cel sărat iar rezultatul este delicios!

Rețeta se gătește ușor iar la final obții un preparat light, nutritiv și slab caloric. Carnea de pui este o carne slabă, așa că o poți folosi în salatele tale fără să-ți fie teamă că adaugi calorii în plus preparatului.

1. Gătește puiul înainte de toate

  • Spală 1 piept de pui fără os și fără piele LaProvincia. Folosește șervețele de bucătărie pentru a absorbi apa.
  • Feliază pieptul în fâșii de aproximativ 2 centimetri.
  • Prepară un mix de condimente din sare, cimbru, piper și 10 ml ulei de măsline.
  • Cu o pensulă de bucătărie, întinde mixul de condimente pe toată suprafața bucăților de pui.
  • Lasă pieptul să se odihnească la frigider timp de 30-60 de minute.
  • După ce puiul a stat în mixul de condimente, scoate-l de la frigider și lasă-l să fie pătruns de toate aromele condimentelor.
  • Pune la încins o tigaie antiaderentă.
  • Când tigaia s-a încins, adaugă un strop de ulei.
  • Rumenește bucățile de pui 6-7 minute pe fiecare parte până când prind o crustă aurie.
  • Scoate pieptul din tigaie și lasă-l să se răcească până când poți să îl atingi. 
  • Taie fâșiile în cubulețe, după preferința proprie (cubulețele de carne vor sta peste salată).

2. Ocupă-te de legume

  • Spală și curăță de coajă 1 bucată de ghimbir. Dacă ai ales un ghimbir mai mare, păstrează pentru această rețetă doar 30 g.
  • Taie ghimbirul în bucățele de o dimensiune potrivită, nici prea mici, nici prea mari.
  • Spală 1 salată verde și 50 g rucola. 
  • Scurge-le foarte bine de apă și rupe-le în bucăți mai mici cu mâinile. Folosește un cuțit dacă nu vrei să te murdărești.

3. Prepară sosul delicios

  • Pune într-un bol 20 ml ulei de măsline și amestecă-l cu un tel până când se albește.
  • Adaugă peste ulei 20 ml oțet balsamic și ½ linguriță de miere.
  • Amestecă bine compoziția până când obții un sos omogen și ușor lichid.

4.  E timpul să asamblezi salata

  • Într-un bol încăpător pune cubulețele de piept de pui, frunzele de salată verde, rucola și ghimbirul. 
  • Curăță 1 grepfrut și adaugă 3-4 felii mărunțite în salată.
  • Adaugă deasupra sosul și amestecă bine cu o ustensilele pentru salată.
  • Preparatul tău aromat este gata! Poftă bună!

 

Dificultate de preparare

Salata de pui cu ghimbir este ușor de preparat, fiind o rețetă simplă, fără pași complicați. Ai nevoie doar de câteva ustensile:

  • 2 boluri (unul mai mic și altul mai mare);
  • 1 cuțit;
  • 1 tigaie antiaderentă;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 pensulă de bucătărie;
  • ustensile pentru salată.

Timp de preparare pentru salata de pui cu ghimbir

  • Lași puiul la marinat 30-60 minute;
  • Gătești pieptul de pui în 15 minute;
  • Pregătești legumele și restul compoziției în 25 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute. 

Salata de pui cu ghimbir: Sfaturi de servire

  • Prepară această rețetă cu pui la cuptor sau la grătar dacă vrei să încerci o altă aromă a puiului.
  • Este o rețetă rapidă, sățioasă și plină de nutrienți pe care o poți prepara fie pe post de garnitură, fie ca fel principal pentru o masă ușoară.
  • În loc de piept, poți folosi pulpe de pui dezosate pregătite la cuptor.
  • Condimentează carnea cu mai multe ierburi aromatice dacă vrei să obții un gust intens.
  • Adaugă în bolul cu salată semințe de chia sau de susan pentru o doză de proteine în plus.
  • Poți folosi și alte legume pentru salata ta: ardei, roșii, spanac, morcov ras, avocado sau măsline. Găsește combinația perfectă experimentând în bucătărie și gătind rețeta de mai multe ori!
  • Pentru cei cărora le place gustul dulce – acrișor, se poate adăuga și o lingură de sos de rodie.

Garnituri potrivite

  • dressing de avocado;
  • dressing de smântână;
  • cartofi copți;
  • telemea;
  • rodie / sos de rodie.

Salata de pui cu ghimbir, gust aromat și variat

În acest preparat sunt reunite alimente diverse, pe care nici nu te-ai fi gândit că le poți combina într-o singură rețetă. Fiecare ingredient are un scop, care unește toate gusturile: puiul oferă savoare, verdețurile aduc o aromă fresh, mierea îndulcește preparatul iar ghimbirul oferă un gust ușor iute și înțepat. Împreună se armonizează perfect într-un preparat delicios, pe care cu siguranță îl vei mai găti, tocmai pentru că nu necesită un timp îndelungat de preparare și oferă o explozie de arome. 

Este un preparat versatil, care merge servit cu ușurință vara, datorită aromei ușor dulci de la miere. La fel de bine se poate servi și pe timpul iernii, ghimbirul aducând o notă ușor festivă. Recomandarea noastră? Surprinde-ți prietenii sau familia cu salata de pui cu ghimbir care se poate servi în orice sezon. Vei fi surprins de reacțiile celorlalți, așa că salvează rețeta să o poți împărtăși cu ei! 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase