pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Salată verde cu pui și sos de iaurt

E cald afară și nimeni nu are chef de gătit. De ce să stăm în bucătărie când putem să ne bucurăm de o bere la terasă sau o plimbare în parc? Tocmai de aceea o salată merge perfect - nu pierdem prea mult timp în bucătărie și ne luăm și porția de vitamine.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.

3.00 / 5

Ingrediente pentru salată verde cu pui și sos de iaurt

Ingredientele pentru salată verde cu pui și sos de iaurt au fost calculate pentru patru persoane. Dacă vrei să gătești o porție pentru tine folosește aproximativ 200 g piept de pui și adaugă o cantitate mai mică de legume.

Ingrediente

Cum se prepară salata verde cu pui și sos de iaurt

Nu trebuie să ai experiența unui bucătar chef pentru a face această salată verde cu pui. Se face rapid și o poți savura în aer liber. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos:

1. Gătește puiul: 

  • Spală și taie cubulețe 700 g de piept de pui LaProvincia
  • Pune carnea într-un castron, adăugă ulei de măsline, busuioc, sare și piper.
  • Amestecă bine și pune o tigaie la încins pe foc.
  • Pune puiul în tigaie și lasă-l să se gătească timp de 20 minute sau până când se rumenește.
  • Scoate pieptul de pui din tigaie și lasă-l să se răcească.

2. Pregătește crutoanele

  • Taie 1 baghetă de pâine în cubulețe mici.
  • Zdrobește 2 căței de usturoi.
  • Amestecă usturoiul zdrobit cu o lingură de ulei de măsline, sare și piper.
  • Unge bucățile de pâine cu sosul obținut.
  • Prăjește crutoanele timp de 5 minute sau până când devin crocante.

3. Pregătește restul ingredientelor

  • Spală bine legumele.
  • Rupe frunzele de la 1 salată verde.
  • Toacă 1 legătură de ceapă verde.
  • Taie 4 roșii în cuburi de mărime medie.
  • Taie 4 castraveți felii.

4. E timpul să faci dressingul

  • Amestecă 250 g iaurt cu 1 lingură muștar Dijon, 1 lingură de miere și 1 lingură de oțet.
  • Adaugă sare, piper și puțin busuioc.

5. Pregătește salata

  • Pune legumele în straturi într-un bol mare.
  • Adaugă pieptul de pui.
  • Așază dressing-ul deasupra și adaugă crutoanele.
  • Taie cateva felii subțiri de parmezan și pune-le peste salată pentru un plus de gust.

Dificultate de preparare 

Salata este ușor de preparat. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • tocător,
  • cuțit,
  • castron,
  • tigaie,
  • bol pentru salată,
  • lingură.

Timp de preparare salată verde cu pui și sos de iaurt

  • Gătești pieptul de pui în 20 minute.
  • Pregătești restul ingredientelor în 10 minute.
  • Petreceri, în bucătărie, în total, 30 minute.

Salată verde cu pui și sos de iaurt: Sfaturi de servire

  • Dressing-ul pentru salată poate să fie preparat cu zeamă de lămâie în loc de oțet.
  • Pentru un plus de gust poți să adaugi busuioc sau pătrunjel proaspăt.
  • Poți să adaugi cubulețe de cascaval, boabe de porumb, măsline fără sâmburi.
  • Pe lângă salată verde, poți să adaugi rucola, leurdă și frunze de spanac.

Garnituri potrivite

  • Poți să înlocuiești crutoanele cu o lipie. Încălzește-o în tigaie înainte de servire.
  • Salata verde cu pui și sos de iaurt, bună mereu.
  • Din meniul tău de vară nu are cum să lipsească această salată. Este plină de gust și consistentă.
  • Poți să o consumi în orice moment al zilei, la birou sau acasă, alături de un pahar de apă rece cu lămâie.

Salata verde cu pui și sos de iaurt, bună în parc

Pune salata într-un castron cu capac și bucură-te de gustul ei pe o bancă în parc sau la picnic. 

 

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase