pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele
Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Sarmale cu pui

Dacă vrei să gătești sarmale cu pui înseamnă că fie știi deja gustul și abia aștepți să îl încerci din nou, fie ai curiozitatea celor care își doresc mese ușoare de Sărbători.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
120 min.

3.54 / 5

Ingrediente pentru sarmale cu pui

Ingredientele de aici au fost calculate pentru 8 porții. Cu alte cuvinte, poți acoperi masa de Crăciun sau Revelion. Dacă vrei să ai o siguranță mai mare asupra porțiilor, îți recomandăm să numeri sarmalele.

Ingrediente

Cum se prepară sarmalele cu pui

Sunt câteva etape esențiale în pregătirea sarmalelor cu pui. Urmează pașii de mai jos cu atenție și vei servi o mâncare spectaculoasă, cu arome de copilărie.

1. Pregătește ingredientele

  • Scoate cotorul din 2 kg de varză murată (2 verze mici sau una mare).
  • Alege trei sferturi din foi și pune-le separat. Toacă mărunt foile de varză rămase.
  • Curăță, spală și toacă mărunt 1 ceapă mare.
  • Spală și fierbe în apă cu sare, timp de 10 minute, 100 g orez.
  • Taie în fâșii 2 bucăți de piept de pui întreg cu os și piele LaProvincia.
  • Diluează 70 g bulion în 7 linguri de apă.

ingrediente sarmale

2. Tachinează ingredientele

  • Pune ceapa la înăbușit într-o tigaie cu capac, cu puțin ulei și aproximativ 50 ml de apă.
  • După 10 minute, lasă ceapa la răcit și adaugă carnea tocată.
  • Continuă cu orezul și completează cu sare și piper.

3. Formează sarmalele

  • Amestecă bine compoziția și înfășoară în foi individuale de varză.
  • Compoziția pe care o alegi de fiecare dată ar trebui să aibă dimensiunea unei jumătăți de mic.  
  • Ai grijă să introduci capetele sarmalelor în interior.

preparing sarmale

4. Bagă totul la cuptor.

  • Pune un strat de varză în vasul din cuptor.
  • Aranjează sarmalele astfel încât să rămână puțin spațiu în mijloc, care să ajungă până la stratul de varză.
  • Acoperă sarmalele cu varza tocată rămasă.
  • Adaugă 2 foi de dafin, 1 linguriță boia de ardei dulce, ½ linguriță cimbru și sare.
  • Completează cu apă.
  • Acoperă vasul și lasă-l la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.
  • Adaugă 100 g roșii pasate și lasă sarmalele la fiert pentru încă 60 minute.
  • Atunci când sarmalele sunt gata, decorează cu 1 legătură pătrunjel tocat mărunt și lasă totul la răcit.

Dificultate de preparare

Rețeta de sarmale cu pui are o dificultate medie. Deși poate părea o provocare, vei descoperi că nu este dificil să pui în aplicare o astfel de idee. Ca ustensile vei avea nevoie de:

  • O mașină de tocat
  • Un tocător din lemn
  • Cuțit
  • 2 castroane
  • Un vas termorezistent
  • O tigaie cu capac.

Timp de preparare a sarmalelor cu pui

  • Prepari ingredientele în 30 minute;
  • Gătești sarmalele cu pui în 90 minute;

Petreci în bucătărie, în total, 120 minute.

Sarmale cu pui: Sfaturi de servire

  • Sarmalele pot fi servite la prânz sau cină, atunci când ai invitați sau chiar o petrecere.
  • Ai grijă ca apa pe care o pui peste sarmale să fie călduță. Sarmalele sunt gata atunci când poți înfige furculița ușor în ele.
  • Pentru un plus de gust, poți folosi un amestec de piept de pui cu pulpe dezosate.
  • Un derivat al acestei rețete este cea moldovenească de sarmale din carne de pasăre, care conțin și șuncă afumată și ou.
  • Poți adăuga un ou crud în compoziție, ca să pară legată.

Garnituri potrivite

  • Mămăligă
  • Smântână
  • Ardei iuți.

Sarmale cu pui, întotdeauna delicioase

Rețeta de sarmale cu pui poate fi vedeta meselor tale de Sărbători și după. Aproape că așteptăm toți iarna, ca să ne bucurăm de preparate tradiționale și minunatul gust al sarmalelor.

Încearcă această rețetă și bucură-i pe cei din jur cu un preparat pe care îl vor lăuda, cu fiecare ocazie!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase