pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Șnițel de pui în crustă de cașcaval

Șnițelul de pui este un preparat gustos și ușor de făcut, bine cunoscut de toată lumea. Dacă vrei să reinventezi rețeta clasică, iată o propunere delicioasă: piept de pui în crustă de cașcaval. Unde mai pui că se gătește și la cuptor, fără să fie nevoie să îl prăjești.

Dificultate
MICA
Timp de preparare
35 min.

4.14 / 5

Ingrediente pentru șnițelul de pui în crustă de cașcaval

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru patru porții medii. Dacă ai o familie numeroasă, ajustează gramajele și suplimentează cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară șnițelul în crustă de cașcaval

Acest fel de mâncare este potrivit pentru un prânz sățios și se gătește în doar 35 de minute. Combinația de piept de pui și cașcaval este delicioasă și cu siguranță va fi îndrăgită de toată familia. O poți pregăti și pentru pachetul de luat la birou ori pentru cei mici, ca prânz de luat la școală. În plus, pieptul de pui în crustă de cașcaval este versatil: îl poți pune în sandwich-uri sau îl poți alătura unei salate. Citește în continuare și descoperă cum să-l pregătești!

1. Pregătește ingredientele

  • Spală și dezosează 1 piept de pui LaProvincia
  • Taie fâșii de piept de pui de grosimea unui deget, apoi bate-le cu un ciocănel de bucătărie. Pentru a evita ca puiul să se rupă, pune un strat de folie alimentară pe tocător, așază fâșiile de piept de pui, iar apoi pune deasupra încă un strat de folie. 
  • Presară bucățile de pui cu sare și piper după gust.
  • Mărunțește 400 g cașcaval prin răzătoarea mică.
  • Bate 3 ouă LaProvincia într-un castron, adaugă un praf de sare și 50 ml de lapte. Treptat, adaugă cele 150 g de făină în același castron.

2. Continuă cu pieptul de pui

  • Trece fiecare fâșie de piept de pui prin amestecul de ou cu făină.
  • Presară un strat gros de cașcaval, asigurându-te că se lipește de ou. Pentru asta, apasă ușor cașcavalul. 
  • Într-o tavă medie pune 2 linguri de ulei. Întinde uleiul pe toată suprafața tăvii pentru ca puiul să nu se lipească. Dacă nu vrei să folosești ulei, tapetează cu hârtie de copt.
  • Așază bucățile de pui în tavă fără să se suprapună.

3. Pune tava la cuptor

  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade timp de 5-10 minute.
  • Pune tava în cuptor pentru 25 de minute, până când crusta puiului devine aurie și cașcavalul se topește. Dacă observi că puiul se usucă, redu din temperatură și adaugă deasupra tăvii folie de staniol.
  • Scoate puiul pe un platou. Este gata de servit.

Dificultate de preparare

Rețeta de șnițel în crustă de cașcaval este simplă și rapidă, potrivită și pentru cei care abia au pătruns în arta culinară. Cu atenție și puțină îndemânare vei reuși să gătești un preparat gustos. În plus, vei petrece puțin timp să strângi ustensilele după ce ai gătit, pentru că ai nevoie doar de câteva:

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • 3 castroane,
  • tigaie,
  • ciocănel de bucătărie.

Șnițel de pui în crustă de cașcaval: Sfaturi de servire

  • Șnițelul învelit în cașcaval poate fi felul principal al unui prânz sățios. Ori, dacă vrei o cină ușoară, prepară-l seara, alături de o salată cu legume de sezon. Recomandarea noastră este să asociezi șnițelele cu legume proaspete și suculente, cum sunt ridichile, roșiile și ardeii Kapia. 
  • O alternativă a gătitului la cuptor este să îl prăjești în ulei. Pune bucățile de pui într-o tigaie cu ulei încins și scoate-le când crusta devine aurie. Ține cont că această opțiune este mai calorică, așa că mănâncă cu moderație. Pentru a nu obține șnițele uleioase, după prăjire scoate-le pe o farfurie pe care pui câteva șervețele de bucătărie.
  • În cazul în care te grăbești, poți pune cașcavalul direct în castronul cu ou și făină. Amestecă bine, apoi trece bucățile de piept de pui prin compoziție.
  • O altă modalitate de gătire este în tigaia unsă cu puțin ulei în prealabil. Dacă ai o tigaie în care nu riști să se lipească pieptul de pui, poți renunța la ulei.
  • Pentru ca șnițelele tale în crustă de cașcaval să aibă un plus de aromă, adaugă ierburi aromatice: rozmarin, cimbru sau oregano, fie ele uscate sau verzi. La capitolul condimente, libertatea îți aparține. Adaugă tot ce poftești pentru ca gustul final să fie pe placul tău.
  • Pentru a obține o crustă perfectă, lasă puiul să se gătească 10-15 minute în tava neacoperită, apoi acoper-o cu folie de staniol, iar la final înlătur-o și mai gătește 5 minute. Astfel, te asiguri că puiul prinde acea crustă crocantă însă fără să se usuce excesiv. 

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă cu roșii, castraveți și ceapă
  • Salată de varză cu morcov și oțet
  • Cartofi la cuptor cu usturoi
  • Orez cu legume
  • Piure de cartofi
  • Cartofi natur sau țărănești
  • Castraveți murați
  • Salată de ardei copți

Pofta de șnițel de pui nu se termină niciodată

Rețeta de piept de pui în crustă de cașcaval te ajută atunci când vrei să îți diversifici mesele. Dacă vrei să îmbunătățești o rețetă clasică, folosește cașcaval pentru crusta puiului și vei impresiona papilele gustative ale familiei. 

Acest preparat se gătește ușor, fiind la bază un șnițel de pui însă cu acel ceva extra: cașcavalul. Uneori, rețetele simple sunt cele mai delicioase. Adaugă această rețetă în planul tău alimentar și bucură-te de mese savuroase alături de cei dragi! Fiind un preparat potrivit și pentru copii, îl poți găti pentru toată familia. Cu siguranță vor fi încântați de puiul fraged, crusta crocantă și de cașcavalul topit uniform la suprafață.

Alege puiul La Provincia pentru a prepara șnițelul de pui în crustă de cașcaval pentru că provine de la pui crescuți sănătos, cu o alimentație exclusiv vegetală, este fraged și are gust delicios. Poftă bună!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase