Torihamu este o rețetă de șuncă de pui de casă popularizată în anii 2000, originară din Japonia.
Pentru preparare, începe prin a spăla pieptul de pui LaProvincia. Într-o pungă cu fermoar amestecă bine mierea, sarea și restul condimentelor. Adaugă puiul și agită bine. Elimină pe cât posibil tot aerul din pungă și las-o la frigider timp de 48 de ore la marinat.
Peste cele două zile, spală bine pieptul de pui în apă rece. Lasă carnea de pui într-un castron cu apă rece timp de o oră, pentru desărare.
Într-o oală adaugă apă, sare și legume după preferințe (pătrunjel, ghimbir, chilli, boia etc.) și fierbe-le. Cu focul mediu, adaugă puiul în apă și gătește timp de 5 minute, acoperit. După cele 5 minute, închide focul și lasă-l la odihnit o oră în supa obținută.
După ce s-a răcit, șunca de pui Torihamu este gata! Feliaz-o în fâșii subțiri și poftă bună!