pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Tajine marocan de pui

Tajine marocan de pui este un preparat foarte ușor de pregătit. Carnea fragedă, amestecul de condimente și prospețimea pătrunjelului și a lămâii te vor purta în alte lumi pline de savoare. Potrivit atât pentru un prânz diferit dar și pentru o masă specială, prin intermediul căreia vei impresiona cu siguranță.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
110 min.

Ingrediente pentru tajine marocan de pui

Ingredientele din această rețetă au fost folosite pentru 2 porții. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare, ajustează cantitățile în funcție de numărul de persoane pentru care gătești.

Ingrediente

Cum se prepară tajine marocan de pui 

Tajine marocan de pui este un preparat potrivit în orice anotimp, robust, aromat, savuros și sățios. Carnea fragedă de pui și sosul condimentat te poartă pe alte meleaguri. Tajine de pui se servește la masa de prânz alături de cușcuș sau orez.

1. Marinează carnea

  • Taie în cuburi de 2 cm 500 g de piept de pui dezosat LaProvincia
  • Amestecă într-un bol 2 lingurițe de amestec de condimente ras-el-hanout, ½ linguriță de sare, ½ linguriță de piper, 2 lingurițe de boia dulce, 2 linguri de suc de lămâie și 3 linguri de ulei de măsline.
  • Adaugă carnea de pui în bol, amestecă bine și lasă totul la marinat pentru o oră, în frigider.

2. Începe gătirea preparatului

  • Încinge o tigaie și adaugă cubulețele de pui fără ulei suplimentar. Lasă carnea să se rumenească și scoate-o pe o farfurie.
  • În tigaia din care ai scos puiul, adaugă 1 lingură de ulei de măsline și 1 ceapă medie tăiată solzișori. Lasă la foc mediu 4 - 5 minute să se călească.
  • Adaugă 2 cm de ghimbir tocat mărunt, 1 linguriță de curcuma, ½ linguriță de chimion și 4 căței de usturoi tocați mărunt și mai lasă compoziția 1 minut pe foc.
  • Se adaugă 400 g roșii tocate, ½ cană de supă de pui, 2 foi de dafin, 20 de măsline verzi, 10 roșii uscate tocate și 1 lămâie medie tăiată feliuțe.
  • Amestecă bine și lasă la foc mic pentru 15 minute amestecând ocazional.
  • Pune bucățile de carne, inclusiv sosul lăsat de ele în farfurie, amestecă, acoperă cu un capac și gătește amestecul pentru încă 10-15 minute, până ce carnea este fragedă și făcută.

3. Finalizează preparatul 

  • Ia tigaia de pe foc, adaugă ½ legătură de pătrunjel tocat și 1 mână de busuioc tocat, amestecă și lasă preparatul sa stea 5 minute.
  • Servește cald și poftă bună.

Poți prepara cele mai exotice mâncăruri cu un pui crescut natural. La Provincia e locul de unde poți lua cel mai bun pui pentru preparatul tajine marocan de pui !

Dificultate de preparare

Tajine marocan de pui se prepară în 110 minute, 60 de minute fiind reprezentate de marinarea cărnii de pui. Gradul de dificultate pe care îl implică rețeta este mediu. Ai nevoie de următoarele ustensile:

  • tocător,
  • bol,
  • cuțit, 
  • tigaie adâncă cu capac,
  • farfurie,
  • lingură.

Timp de preparare tajine marocan de pui

  • Pregătești ingredientele în 10 minute.
  • Marinezi carnea în 60 minute.
  • Gătești totul 40 minute.
  • Petreci în bucătărie, în total, 110 minute.

Tajine marocan de pui: Sfaturi de servire

Preparatul se servește cald la masa de prânz, alături de cușcuș sau orez proaspăt gătit. Pieptul de pui poate fi înlocuit de pulpe de pui fără pieliță și os.

Garnituri potrivite

  • Cușcuș,
  • Orez.

Tajine marocan de pui, condimentat și savuros 

Preparatul perfect pentru mesele de prânz speciale, la care vrei să impresionezi. Rețeta preparatului este ușor de gătit, iar rezultatul este special. Tajine marocan de pui este o călătorie culinară pregătită chiar de tine.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase