Cum se prepară tarta cu pui (Quiche), ciuperci și broccoli
Tarta cu pui (Quiche), ciuperci și broccoli este o rețetă care se prepară relativ ușor și poate fi adaptată unei varietăți de gusturi. După ce ai pregătit ingredientele, trebuie doar să bagi tava la cuptor și să aștepți cuminte să se coacă.
1. Taie legumele și lasă la decongelat broccoliul
- Spală și taie mărunt ½ de ceapă.
- Taie mărunt 400 g ciuperci proaspete (sau conservate).
2. Pregătește umplutura pentru tarta cu pui
- Într-o tigaie adăugă 3 linguri de ulei de floarea soarelui și lasă-l să se încingă.
- Călește puțin ceapa tocată mărunt.
- Adaugă ciupercile tocate peste ceapă și gătește-le aproximativ 10-15 minute.
- Peste compoziție, pune 1 bucată de piept de pui LaProvincia fiert și rupt bucățele mici sau fâșii. Amestecă pentru 5 minute.
- La final, adaugă 200 g broccoli decongelat și lasă-l pe foc 5 minute. Aceasta este compoziția pentru tartă.
3. Nu uita de sos!
- Amestecă 2 ouă și 200 ml smântână dulce cu 30% grăsime.
- Adaugă 150 g cașcaval dat prin răzătoare și puțină sare. Amestecă totul bine!
4. Prepară tarta
- Unge tava de tartă cu 50 g unt și întinde aluatul de plăcintă preparat în casă sau din comerț în ea.
- Pune toată umplutura în tava de tartă și distribuie compoziția uniform.
- Toarnă uniform sosul peste tartă.
- Ține totul la cuptor, la 180-200 de grade, timp de 60 min.
Dificultate de preparare
În ciuda timpului de gătire la cuptor, rețeta de tartă cu pui (Quiche), ciuperci și broccoli se gătește ușor. Iată ustensilele:
- tigaie,
- bol de dimensiuni medii,
- tavă de tartă,
- cuțit,
- tel.
Timp de preparare tartă (Quiche) cu pui, ciuperci și broccoli
- Gătești legumele și puiul în 30 minute.
- Prepari sosul în 10 minute.
- Lași tarta la cuptor 60 minute.
Tartă (Quiche) cu pui, ciuperci și broccoli – Sfaturi de servire
- Dacă nu îți place broccoli, îl poți înlocui cu ardei, morcovi, spanac, praz, conopidă sau mazăre.
- În loc de smântână se poate folosi lapte cu 3,5% grăsime, iar cașcavalul clasic poate fi înlocuit cu cașcaval afumat.
- Pentru a-i oferi un gust mai condimentat poți încerca nucșoara în compoziția sosului.
- Redu cantitatea cașcavalui la jumătate și adaugă încă un tip de brânză sărată la alegere, pentru un gust mai bogat.
- Odată coaptă, tarta trebuie lăsată să se răcească la temperatura camerei aproximativ 30 de minute.
- Preparatul este la fel de delicios atât rece, cât și cald.
Garnituri potrivite
- Sos de roșii puțin picant.
- Salată de spanac tânăr sau rucola.
Tarta (Quiche) cu pui, ciuperci și broccoli, motiv de încă o porție
Pofticioșii de la masă vor mai cere o porție, așa că tarta se va termina mult mai repede decât crezi. Poți să îți antrenezi inventivitatea și să prepari în fiecare săptămână, într-o zi la alegere, o altă tartă cu o altfel de compoziție. Familiei tale îi va plăcea cu siguranță!