Cum se prepară tocănița de pui de țară ardelenească
Tocănița de pui de țară ardelenească este una dintre ”minunile” copilăriei. Așteptată pentru multe luni, se pregătea pe la începutul verii, când legumele erau proaspete. Acum poți să ai acel gust special în farfurie oricând.

1. Pregătește ingredientele
- Toacă 1 legătură frunze de țelină și 1 legătură de mărar.
- Taie felii 1 fir de praz și 6 căței de usturoi.
- Toacă mărunt 3 cepe medii.
- Curăță 3 morcovi și dă-i pe răzătoare.
- Curăță 3 ardei kapia și taie-i cubulețe.
- Taie 1 pui de țară întreg LaProvincia în 6 bucăți - pulpe, aripioare, piept secționat, spate secționat.

2. Pune puiul la încins
- Condimentează fiecare bucată de pui cu sare și piper.
- Pune carnea la încins într-o tigaie înaltă ce conține 150 ml ulei și prăjește-o pentru 5 minute pe fiecare parte.
- Scoate carnea și păstreaz-o într-un bol acoperit.
3. Continuă cu legumele
- Odată ce ai scos puiul, continuă și călește ceapa, usturoiul și prazul pentru 7 minute.
- Adaugă morcovii și ardeii grași și lasă totul la rumenit pentru 15 minute, timp în care amesteci încontinuu.

4. Dă o formă preparatului
- Completează cu 600 g suc de roșii.
- Condimentează sosul cu țelina, mărarul, sarea și piperul.
- Adaugă carnea de pui și mută vasul în cuptor. Lasă-l acolo pentru 20 de minute.
Tocăniță de pui de țară- meniul sanatos din orice casa
Poți să-ți creezi un preparat pur românesc, care să-ți aducă aminte de acasă. Fiecare ingredient contribuie la savoarea și la gustul delicios al acestui meniu delicios. Cu un pui întreg poți să creezi această tocăniță sățioasă și sănătoasă, în doar 45 de minute.
Dificultate de preparare
Tocănița de pui ardelenească este ușor de preparat și se consumă rapid și cu spor. Ca ustensile, ai nevoie de:
- cuțit,
- tocător de lemn,
- 5 boluri,
- 1 castron mare,
- 1 capac pentru castronul mare,
- tigaie înaltă termorezistentă.
Timp de preparare al tocăniței de pui ardelenești
- Prepari ingredientele în 15 minute;
- Gătești tocănița de pui ardelenească în 45 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.
Tocăniță de pui ardelenească: Sfaturi de servire
- Știi cum se prepară mămăliga? Adaugi sare în apa fiartă și mălai în ploaie. Amesteci încontinuu. Înspre final, adaugă câteva picături de ulei.
- Când știi că mămăliga folosită ca garnitură este pregătită? Atunci când se desprinde de pe pereții vasului în care a fost făcută, fără să se lipească.
- Dacă nu îți place mărarul, poți presăra tocănița cu pătrunjel proaspăt.
- Această rețetă este ardelenească. Echivalentul oltenesc al tocăniței conține și puțin zahăr, cimbru și foi de dafin. Se servește cu brânză telemea.
Garnituri potrivite
- O lingură de smântână/porție
- Mărar tocat
- Mămăligă
- Murături
Tocăniță de pui ardelenească, bună la casa omului gospodar
Rețeta de tocăniță de pui ardelenească are un farmec aparte – te îmbie prin aromă și culoare. Apoi, te cucerește prin gust.
Ușor de preparat, tocănița de pui devine, de multe ori, plăcerea celor mici. Sănătoasă, consistentă, gustoasă – tocănița pe pui este o rețetă transmisă din generație în generație și are șanse mari să rămână așa.