pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Piept de pui cu legume și couscous

Cuscusul se obține din griș de grâu, este sățios și delicios alături de legume și carne de pui. Totodată, este o sursă de fibre și susține sănătatea digestivă. Cu un conținut scăzut de grăsimi, couscous-ul este o opțiune foarte bună pentru cei care doresc să reducă aportul de grăsimi. Prepară această rețetă și bucură-te de gustul bogat al combinației perfecte dintre ingrediente.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
35 min.

4.67 / 5

Ingrediente pentru piept de pui cu legume și couscous

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 4 porții. Dacă vrei să prepari o masă doar pentru tine, ajustează cantitățile. La fel poți face și dacă vrei să prepari o cantitate mai pare pentru următoarea zi.

Ingrediente

Cum se prepară pieptul de pui cu legume și couscous

Acest preparat este foarte ușor de făcut, hrănitor, gustos și economic. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de o mâncare aromată, iar timpul scurt sau burticile prea înfometate nu te lasă să petreci prea mult timp în bucătărie. Ai nevoie de doar 35 de minute pentru a pregăti un prânz sățios sau o cină rapidă. Încearcă-l și tu!

 

1. Pregătește legumele 

  • Taie în cuburi sau felii 2 ardei grași.
  • Toacă 1 ceapă mare, julienne. 
  • Taie în cuburi sau rondele 1 zucchini și pune-l separat de ardei.
  • Taie în felii 2 căței de usturoi.

2. Gătește couscousul cu legume 

  • Pune 1 lingură de ulei într-o cratiță și lasă puțin să se încingă.
  • Adaugă ceapa tăiată și las-o în tigaie, amestecând constant până ce devine ușor transparentă.
  • Adaugă ardeii tăiați și usturoiul. 
  • Călește-le la foc mediu timp de 4 minute sau până când legumele încep să se înmoaie.
  • Adaugă 250 g couscous, un praf de boia, cimbru, sare și piper și amestecă bine, la foc mediu.
  • Adaugă 500 ml apă, acoperă cu un capac și lasă totul la fiert. Amestecă din când în când, iar dacă observi că mai este nevoie de apă, mai poți completa.

3. Între timp, gătește pieptul de pui și zucchini

  • Taie în bucăți 400 g piept de pui LaProvincia.
  • Într-o tigaie wok pune la încins 1 lingură de ulei. 
  • Adaugă pieptul de pui tăiat și călește-l, până ce devine auriu.
  • Când puiul începe să prindă culoare, adaugă bucățile de zucchini.
  • Călește în continuare până când se gătesc complet. 
  • Condimentează cu sare și pier.

4. Preparatul este aproape gata

  • Pune couscousul gătit cu legume peste pui și zucchini.
  • Amestecă la foc iute timp de 1 minut.
  • Gustă și condimentează iar dacă este nevoie, după preferințe.
  • Servește cald.

Dificultate de preparare

Rețeta de piept de pui cu legume și couscous este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • tigaie wok,
  • lingură lemn,
  • cratiță medie. 

Timp de preparare al pieptului de pui cu legume și couscous

  • Prepari ingredientele în 5 minute;
  • Gătești legumele, couscousul și puiul în 30 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 35 minute

Piept de pui cu legume și couscous: Sfaturi de servire

  • Pentru un gust proaspăt, toacă o legătură de pătrunjel și presară deasupra după ce mâncarea este gătită.
  • Condimentează cu boia iute pentru un gust ușor picant.
  • Poți să adaugi morcovi și vinete dacă vrei mai multe legume și mai multă aromă.
  • Pentru zilele călduroase de vară, poți servi couscous-ul cu legume și pui după ce se răcesc. Aromele se păstrează la fel de bine.
  • Dacă ai gătit o porție prea mare și a mai rămas, poți folosi restul într-o salată. Prepară salata ta preferată sau alege să testezi rețetă de salată cu rucola, iaurt și usturoi, peste care adaugă ce a mai rămas din couscous.
  • Pentru o variantă și mai rapidă de preparare, poți modifica felul în care gătești couscous-ul. Îl poți pune într-un bol cu puțin unt, și acoperă-l cu apă fierbinte. Lăsă-l acoperit timp de 10 minute, pâna ce apa a fost absorbită în totalitate. 

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă
  • Boabe de rodie
  • Salată de roșii cu pătrunjel (sau tabouleh fără bulgur)
  • Pentru o garnitură cremoasă și răcoroasă, poți combina câțiva castraveți tăiați cubulețe cu iaurt grecesc, mărar proaspăt, suc de lămâie și usturoi.

Piept de pui cu legume și couscous, bun și hrănitor

Couscous-ul are origini în regiunea nord-africană și este considerat unul dintre cele mai vechi alimente din acea zonă. Acesta este asociat în mod tradițional cu țările din Maghrebul, precum Algeria, Maroc, Tunisia, Libia și Mauritania.

De-a lungul timpului, couscous-ul a devenit un aliment popular și în afara Africii de Nord, fiind preluat și adaptat în bucătăria mediteraneană și în alte părți ale lumii. Astăzi, couscous-ul este consumat pe scară largă în diverse rețete și preparate culinare, fiind apreciat pentru gustul său, versatilitatea și valoarea sa nutritivă.

Există mai multe tipuri de couscous, iar cele mai comune sunt cel tradițional, cu granule mici și couscous-ul perlat (cu textura mai pufoasă și aerată).

Couscous-ul necesită un timp scurt de preparare, făcându-l o opțiune practică și convenabilă pentru mesele bogate sau pentru momentele în care ai nevoie de o soluție rapidă. Este bogat în carbohidrați complecși, care furnizează energie durabilă organismului. 

Alături de legume, obții o diversitate de texturi și arome, couscous-ul fiind destul de versatil în ceea ce ține de prepararea, servirea și chiar condimentarea lui. Dacă te simți creativ, explorează aromele: preferi gusturile mai dulci, sau cele mai sărate și condimentate? Poate fi servit atât cald, proaspăt gătit, sau chiar și a doua zi, rece. Alături de legume, îți asigură un conținut ridicat de antioxidanți și fibre. 

Prepară această rețetă de piept de pui cu legume și couscous pentru întreaga familie. Reprezintă un prânz bun de luat la birou sau o cină în familie care nu necesită multe ingrediente și nici mult timp petrecut în fața aragazului.

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase